fbpx
1.7 C
Reșița
sâmbătă, 09 decembrie 23

Festivalul Răchiei va avea loc pe 8 octombrie la Băile Herculane!

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT C-S) aduce în atenția iubitorilor de produse locale tradiționale faptul că Festivalul Răchiei, ediția a XXII-a, va avea loc în data de 8 octombrie anul acesta, în frumoasa stațiune Băile Herculane. Organizatorii au ținut să facă public acest detaliu semnificativ după ce în presa locală au fost cerute clarificări legate de data evenimentului devenit tradiție.

Anul trecut, acest Festival s-a desfășurat în prima jumătate a lunii octombrie, din motive obiective. Acest an, am considerat oportun să îl organizăm mai devreme, orientându-ne cu precădere înspre condițiile meteo din acea perioadă. În consecință, am decis anul acesta să aibă loc cu o săptămână înainte.

Informația potrivit căreia Festivalul Răchiei nu ar avea loc, nu are suport real și nu a fost transmisă de către instituția noastră. Subliniem faptul că, CJCPCT C-S nu dorește să se alinieze părerilor personale ale domnului Victor Nafiru.

Anunțăm iubitorii folclorului bănățean și producătorii de răchie din Banatul de munte că îi invităm cu bucurie, împreună cu Direcția Agricolă, să ni se alăture și în acest an, conform tradiției.

Așadar, vom fi onorați să primim oaspeții la Băile Herculane în data de 8 octombrie 2023 în cadrul binecunoscutului Festival al Răchiei”, transmite managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Dan Mirea.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei