22.7 C
Reșița
vineri, 30 septembrie 22

(FOTO) Hora Unirii în jurul meselor de șah

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită ieri și de șahiștii  reșiteni printr-o competiție devenită tradițională: CUPA UNIRII ajunsă la a XIII-a ediție. După ce au fost prezentate câteva repere istorice ale actului de la 24 ianuarie 1859, cei 21 de participanți au incins Hora Unirii în Sala Polivalentă din Reșița, în jurul meselor de sah.

La tabla de joc însă ambițiile au fost extrem de ridicate deși lupta s-a dat practic pentru glorie premiile, în cupe, medalii și diplome, fiind simbolice. Dorința de afirmare a juniorilor de top, ambițiile șahiștilor din vechea gardă au făcut ca fiecare pas greșit al favoritului nr.1 Bolintiș, să fie așteptat.

Pe de alta parte Korcsek Alexandru David a dovedit ca cele 111 puncte ELO  câștigate recent nu sunt o întamplare, jocul său este mult mai articulat și mai matur. Victoria sa nu a mai mirat pe nimeni fiind în pe deplin meritată.  Marea surpriză a venit din partea lui Pîrsan Alexandru, reîntors după mulți ani la tabla de joc. Sandel a etalat un joc solid, ațos, dovedind multă siguranță de sine. Locul II general și locul I la veterani au venit firesc pentru el.

spot_img

Podiumul a fost completat de Stroescu Gheorghe,mult timp liderul competiției și Calomfirescu Ioan. În apropiere s-au clasat Bolintiș  Mihai și Irimia Horia Ion care dovedeste ca este in continuare in forma. Podiumul veteranilor condus de Pirsan si Irimia a fost completat de Craciun Marin (80 ani!)

La Feminin s-a impus Munteanu Luminița Dana. La Juniori locul I Stîngu Alin urmat de Guțu Cătalin Vlad Aurelian și Olteanu Raul Ionuț. La junioare locul I Șerban-Tarbuzan Carolina urmata de Muntean Ariana. La juniori 12 ani locul I Fileri Luca Eldad. La juniori 10 ani locul I Sejinariu Iris-Maria. La copii 8 ani locul I Braun Ludovic Xavier urmat de Băcanu Darius Gabriel.

Arbitrajul a fost asigurat cu competență de maestra sportului Vasiliu Rodica.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei