fbpx
6.7 C
Reșița
miercuri, 22 martie 23

(FOTO) „Într-o lume egoistă și materialistă, copiii au nevoie de modele de empatie și bunătate!”

În biserica din Moniom, recunoscută ca fiind biserica copiilor, a devenit o obișnuință ca la marile sărbători creștine, așa cum este și sărbătoarea Sfântului Nicolae, copiii care beneficiază de programele educative ale Centrului de Tineret Moniom să primească daruri. Despre acest moment al bucuriei în biserica din Moniom a vorbit părintele Mihai Ciucur.

Am preferat, și facem asta de câțiva ani, ca darurile noastre să se concretizeze cât mai mult în cărți cu conținut educativ și bineînțeles nelipsitele dulciuri. Acest lucru s-a întâmplat și în duminica de dinaintea Sfântului Nicolae, când copiii de la Școala Sufletului au primit aceste daruri pe care Sfântul Nicolae le lasă întotdeauna prima oară în Biserică.

De fapt, copiii trăiesc cu conștiința aceasta: că întâiul dar de Sfântul Nicolae, ca și de Crăciun, îl primesc în Biserică și aceasta este o conștiință bună pentru că fac legătura cu statutul lor de copiii care cresc în Biserică, alături de Dumnezeu, cu darul care vine prima oară în Biserică”, a declarat „părintele copiilor” și coordonatorul Centrului de Tineret Moniom, pr. Mihai Ciucur.

spot_img

Dar înainte de a primi darurile lăsate de Moș Nicolae, copiii au luat parte la o cateheză despre ierarhul bun și darnic, Sfântul Nicolae, susținută de voluntarii Centrului de Tineret, în timp ce părintele Mihai Ciucur le-a transmis părinților și bunicilor prezenți duminică la biserică un mesaj pentru seara din ajun de Sfântul Nicolae.

I-am rugat pe părinți și bunici ca în seara de Sfântul Nicolae să nu limiteze bucuria copiilor doar la darurile pe care le vor găsi aceștia în ghetuțe, ci să încerce să reunească familia și preț de câteva minute, măcar, să le povestească despre însemnătatea Sfântului Ierarh Nicolae, despre faptul că a fost un filantrop, un om care a iubit să ajute pe cei sărmani, dar care a fost totodată aspru și necruțător cu cei care nu ascultau.

Am încercat să implicăm și latura pedagogică a sărbătorii, pentru că într-o lume egosită și materialistă noi, dar mai ales copiii au nevoie de repere, de modele de bunătate și empatie, iar Sfântul Nicolae este prin excelență un astfel de model”, a precizat la final părintele Mihai Ciucur.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei