1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

(FOTO) Piață agroalimentară nouă în Oravița

Proiectul „Extinderea rețelei AgriCO în regiunea transfrontalieră Oravița – Bela Crkva (Biserica Albă)” este aproape de final. Noua piață agroalimentară din Oravița va fi inaugurată la sfârșitul acestei săptămâni printr-un târg de deschidere la care vor participa producători locali, dar și din alte zone ale județului, partenerii sârbi, oficialități locale și județene.

Obiectivul principal al proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii de utilitate publică prin construirea a două piețe agroalimentare în fiecare din cele două localități partenere – Oravița, respectiv Biserica Albă, pentru a facilita schimbul între producători și a încuraja comerţul transfrontalier între cele două ţări.

spot_img

„Piața este amplasată la ieșire din Oravița spre Moldova Nouă, se întinde pe o suprafață de 1600 mp. Ne-am străduit să oferim condiții moderne atât comercianților, cât și cumpărătorilor, noua investiție fiind dotată la cele mai înalte standarde. De asemenea, spaţiile vor fi amenajate astfel încât produsele să fie comercializate în funcţie de sortimente: legume-fructe, carne, lactate“, a declarat pentru Reper24, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Proiectului are o valoare de 6,2 milioane lei și este finanțat prin programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, iar inaugurarea oficială va avea loc sâmbătă dimineață.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei