fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

(FOTO/VIDEO) Berzasca scrie istorie pentru Caraș-Severin! Artiști de top din România și Serbia, pe scena celui mai îndrăzneț eveniment – Balkan Festival!

Berzasca devine în perioada 15-17 iulie, locul unde vara asta se va scrie istorie, odată cu debutul celui mai mare festival găzduit vreodată în Clisura Dunării, Balkan Festival. O relație de prietenie dintre primarul comunei Berzasca și directorul unei școli din Golubac -Serbia, dar și „dragostea pentru muzică” au dus la materializarea unui eveniment muzical la care poate mulți nu au îndrăznit nici să viseze, un festival ce va aduce pe aceeași scenă nume sonore ale muzicii românești, sârbești și grecești.

Berzasca organizează un eveniment de mare anvergură, chiar la nivel național, pentru că niciunde nu s-au întâlnit atâția interpreți de valoare de pe malul stâng și malul drept al Dunării, dar și din Grecia. Festivalul Balcanic are ca scop crearea unui brand pe Clisura Dunării, un brand care să fie comun, nu concurențial, cu partenerii din Serbia.

Așa cum am realizat împreună pistele de biciclete, am hotărât ca Festivalul Balcanic să fie brandul Clisurii Dunării, atât al românilor, cât și al sârbilor și al tuturor țărilor din Balcani și din fosta Iugoslavie. Noi mai avem un partener, o comunitate din Slovenia, ce așteaptă acest eveniment, noi fiind pionierii, primii care îl vom realiza, dar evenimentul se va multiplica în fiecare comunitate a membrilor acestei inițiative și urmează să identificăm comunitatea din Grecia, având în vedere faptul că avem din Grecia pe Nikos Papadopoulos, care ne va indica acea comunitate parteneră din Grecia, urmând apoi ca și celelalte țări aflate în Balcani să fie alături de noi”, a declarat Nicolae Furdui, primarul comunei Berzasca.

spot_img

Balkan Festival se va desfășura pe un teren privat al unui locuitor care auzind povestea îndrăzneață a edilului din Berzasca, a crezut în ea și a pus la dispoziție atât locația, cât și partea financiară de care dispunea, pentru materializarea acestui mega eveniment.

Vreau ca astfel să particip la dezvoltarea comunei, la dezvoltarea Clisurii, în mod corect și sustenabil, motiv pentru care acest cetățean a luat și acest eveniment în serios, a pregătit terenul care este pe malul Dunării și chiar am gândit împreună cu impresarul doamnei Lepa Brena să realizăm și podul imaginar până când îl vom realiza pe cel real de la Golubac la Coronini, un pod imaginar peste Dunăre, dat de eveniment, de muzică. Așa am și propus, că Lepa Brena va veni la Berzasca la festival cu iahtul și astfel vom transmite un mesaj ambelor conduceri ale celor două țări: legătura dintre cele două popoare care este înodată de muzică și nu în ultimul rând, de a prezenta cât de ospitalieri sunt oamenii de pe celelalte două maluri ale Dunării și în privința artelor culinare. Așteptăm de la acest festival să fie un festival de muzică, dar și de bună practică a prezentării artei culinare”, a mai declarat primarul comunei Berzasca, Nicolae Furdui, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc chiar la Berzasca.

Organizatorii se așteaptă ca la acest festival să participe minim 10.000 de oameni pe zi, vârful de 30.000 fiind atins duminică, când va urca pe scenă cunoscuta artistă din Serbia, Lepa Brena.

În prima zi de festival vor cânta: Horia Brenciu, Theo Rose, Elena Gheorghe, Nikos Papadopoulos, Jean de la Craiova.

Sâmbătă sunt așteptați să încânte publicul: Andra, 3Sud Est, Raluka și Proiectul Balkanic, Shondy și Mahala Rai Banda, Oana Radu, iar duminică vor cânta pe scena din Berzasca renumiții Dejan Petrovic și Lepa Brena.

Evenimentul va fi prezentat de Daniel Buzdugan și Mihai Morar.

Țineți aproape de Reper 24 pentru că revenim cu detalii despre cazare, nivelul de ocupare în unitățile de primire turiști, surprizele festivalului, detalii unice despre promovarea locului, dar și multe alte informații surprinzătoare, într-un articol viitor.

În prezent, biletele se pot achiziționa de pe iabilet.ro. 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei