fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Grevă de avertisment la Prefectura Caraș-Severin

Sindicatul funcționarilor publici din prefectura Caraș-Severin „PREFSIND“ a organizat astăzi protest de o oră în interioprul instituției. Despre principalele nemulțumiri ale salariaților aflăm din comunicatul organizației sindicale remis presei:

Funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin s-au aflat, în data de 10.02.2022,  între orele 10,00 – 11,00, în GREVĂ DE AVERTISMENT.

Protestul lor se datorează situației salariale ce reprezintă o discriminare a angajaților Instituției Prefectului în raport cu salariații altor autorități și instituții publice – centrale sau locale – aparținând puterii legislative, executive sau judecătorești – cărora, an de an le-au fost majorate salariile prin diverse acte normative (ordonanțe de urgență), iar personalul salariat al Instituției Prefectului a rămas, de fiecare dată neobservat, tratamentul salarial al acestuia fiind net diferit, nejustificat și disproporționat în raport cu celelalte categorii socio-profesionale.

spot_img

Principalele revendicări au fost:

–  modificarea Legii nr. 153 din 2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, în sensul salarizării personalului din cadrul Instituțiilor Prefectului la nivelul funcțiilor publice din cadrul administrației publice centrale – funcții publice de stat;

– modificarea OUG nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, în sensul eliminării funcțiilor din cadrul instituției prefectului din categoria funcțiilor teritoriale și cuprinderea acestora în cadrul funcțiilor de stat“.

Comunicatul este semnat de Sindicatul ”PREFSIND” din cadrul Instituției prefectului județul Caraș-Severin.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei