fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Medicii de la SJU Reșița răspund jignirilor aduse de Romeo Dunca și Ioan Popa!

Consiliul Medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița, condus de directorul medical dr. Cosmin Librimir, a răspuns acuzațiilor și afirmațiilor jignitoare pe care le-ar fi adus, într-o conferință de presă susținută la finalul lunii ianuarie, atât președintele CJ, Romeo Dunca, cât și primarul Reșiței, Ioan Popa, medicilor, asistenților și personalului auxiliar din spital.

În rezoluția semnată de directorul medical al spitalului județean și de șefii de secție care formează Consiliul Medical al SJUR s-au adus precizări legate de salariile medicilor și asistenților, dar și lămuriri referitoare la orele de lucru în spital, cei doi șefi ai administrațiilor publice județene și locale fiind invitați să participe la următorul Consiliu Medical pentru a discuta la aceeași masă despre problemele celui mai mare spital din județ.

Vis-a-vis de afirmația că medicii câștigă lunar între 4.000 – 6.000 de euro, iar asistenții 3.000 de euro, facem următoarele precizări:

spot_img
  • Salarizarea personalului medical al SJU Reșița se face în conformitate cu legea salarizării nr.153/2017 aplicată începând cu anul 2018
  • Menționăm că medicii primari cu gradație 5 care efectuează gărzi au un venit de 2.500 – 4.000 de euro.
  • Veniturile de peste 4.000 de euro incriminate pot fi realizate doar de medicii din specialități cu condiții deosebite de lucru, cum ar fi Medicină Legală, Anatomie Patologică, UPU-SMURD, ATI, procentul acestora, aproximativ 10% din totalul medicilor angajați ai SJUR, iar medicii de la UPU-SMURD și Medicina Legală au salariile plătite de către Ministerul Sănătății și au sporul la minim, spre deosebire din alte spitale din țară.
  • Asistenții medicali cu gradație 5 au salarii de 900 de euro, iar cei cu condiții desosebite de lucru, de 1.500 de euro”, susțin reprezentanții Consiliului Medical al SJU Reșița.

Referitor la programul de lucru al medicilor și asistenților, se precizează că acesta nu numai că este respectat, dar dacă cazul (urgență sau non-urgență) o cere, atunci medicii stau și peste timpul de muncă legal, până la rezolvara problemelor cazului respectiv sau în cazuri grave medicii vin de la domiciliu fără a fi remunerați.

Este posibil ca în situații izolate să existe colegi care nu își respectă programul de lucru corect, fapt pe care îl dezavuăm, dar de aici și până la a împroșca tot corpul medical în fața opiniei publice că nu își îndeplinește sarcinile de serviciu corect, cu profesionalism și nu își respectă programul de lucru, este de neacceptat.

În aceste sens este total deplasată ideea de monitorizare prin brățări electronice a corpului medical.

Trebuie știut că pregătirea continuă a cadrelor medicale se desfășoară conform legislației în vigoare prin efectuarea de cursuri de perfecționare, participarea la congrese naționale și internaționale, abonamente la reviste de specialitate din țară și străinătate, toate pe cheltuială proprie”, mai precizează reprezentanții CM al spitalului județean reșițean.

Potrivit aceleiași rezoluții remisă presei, activitatea SJUR ar fi fost afectată major în timpul pandemiei Sars Cov-2, când în urma ordinelor venite de la București, de la Comitetul de Coordonare Națională a Situațiilor de Urgență și de la Ministerul Sănătății, nu s-au mai tratat în marea majoritate decât urgențele.

S-au făcut eforturi, de multe ori inumane, pentru rezolvarea circuitelor într-o clădire construită într-o vreme când nici vizionarii nu puteau prevedea apariția unei pandemii așa de grave ca aceasta prin care trecem, tocmai ca pacienții internați să nu sufere și să beneficeze de tratamente la zi și tot ce mai e nevoie pentru a putea fi tratați și a putea fi externați cu bine”, mai afirmă CM.

Atât președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, cât și primarul municipiului Reșița au fost invitați de către medici să participe la următoare întrunire a Consiliului Medical, cu scopul de a se evita pe viitor „jignirile” corpului medical prin presă sau pe Facebook.

Desigur că există și probleme la nivelul SJUR care nu pot fi rezolvate cu jigniri și conferințe de presă, sau pe Facebook la adresa corpului medical în ansamblul lui, ci doar să ne punem împreună la masa, și cu răbdare, fără patimă, să deslușim împreună problemele, căutând rezolvarea acestora.

În acest sens, vă facem invitația, domnilor Romeo Dunca și Ioan Popa să ne onorați cu prezența la următorul Consiliu Medical, din 23 februrie 2022, ora 12:00, în speranța că împreună vom putea găsi rezolvarea problemelor stringente ale SJUR, iar mai apoi să informăm opinia publică pentru a-i oferi în continuare încrederea și speranța pentru a se prezenta fără teamă la SJUR să-și rezolve problemele medicale sau să fie consiliați pentru acestea”, se precizează la finalul rezoluției semnată de reprezentanții Consiliului Medical al Spitalului Județean de Urgență Reșița.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Dar de ce mai trebuie invitați cei doi maimuțoi care se cred buricul pământului?Sunt prea inculți pentru a pricepe astfel de probleme, fiind prea ocupați în a-și rotunji veniturile din studiile de fezabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei