fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Grigore Bardac: „Vreau ca Mehadia să devină o comună etalon a județului Caraș-Severin”

Grigore Bardac, aflat la primul mandat de primar, și-a stabilit o țintă clară: să transforme comuna pe care o conduce într-o localitate model sau etalon a județului Caraș-Severin. Lucrurile nu se fac însă peste noapte și este de nevoie de muncă și implicare pentru atingerea acestui obiectiv, recunoaște edilul, în opinia căruia însă, rezultatele încep deja încet-încet să se simtă.

Vreau ca Mehadia să devină o comună etalon a județului Caraș-Severin, o comună de bune practici, o comună exemplu pentru toate celelalte. Deja începe să se vorbească despre noi la nivel județean, ca fiind o comună vie, în plină dezvoltare. Și asta datorită lucrărilor și proiectelor în derulare sau care urmează a fi puse în practică.

De asemenea, cetățenii din comună încep să vadă și să conștientizeze faptul că se poate, că prin multă muncă depusă de administrația locală, cu iscusință și pricepere putem să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne propunem și tot ceea ce este necesar în această comună”, a precizat pentru Reper 24, primarul Grigore Bardac.

spot_img

Edilul susține că toate proiectele derulate în comună sunt implementate în funcție de nevoile cetățenilor. Motiv pentru care anul acesta un anumit procent din buget comunei va fi participativ. Altfel spus chiar cetățenii vor decide cum vor fi folosiți respectivii bani.

Este vorba de aproximativ de un miliard și jumătate, lei vechi, pe i-am pus la dispoziția cetățenilor, să vină ei să depună propuneri de proiecte, care să fie transpuse în practică. Am făcut o consultare publică cu consilierii locali, după care urmează să merg în fiecare sat pentru a le pune pe tapet cetățenilor toate problemele și să le ascult nevoile și să îi îndemn să vină alături de Primărie pentru a constribui la dezvoltarea comunei. Fiecare comunitate își cunoaște nevoile și atunci să vină să îmi spună nevoile și modul în care își doresc să fie cheltuiți acești bani.

Cred că suntem prima comună din Caraș-Severin care a făcut așa ceva și așteptăm propunerile oamenilor, ca să putem să punem în practică exact proiectele și de a găsi soluții la nevoile lor. Bineînțeles că nu le vom putea rezolva pe toate, dar din punctul meu de vedere, atâta timp cât le oferi servicii publice de calitate, le oferi un domeniu public adecvat, intrastructură de calitate, oamenii nu au alte așteptări de la noi decât să le fim alături de ei și să le oferim un sprijin.

Nu doresc să aibe vreo temere sau vreo nemulțumire atunci când vin sau pleacă de la Primăria. Eu și angajații Primăriei suntem în slujba lor, cetățenii ne-au votat pentru a le fi alături. De când am venit primar, programul în Primărie este de la 08:00 la 16:30, de luni până joi, iar vineri de la 08:00 la 14:00. În acest interval, toți cetățenii cu probleme sau nevoi care sunt legate de Primărie, sunt bineveniți să ne treacă pragul”, a mai precizat primarul Grigore Bardac.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei