5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Impunerea de noi restricții la Reșița, iminentă!

Impunerea de noi restricții în municipiul Reșița este iminentă, în condițiile în care numărul cazurilor de Covid-19 a crescut exponenţial, atrag atenția reprezentanții Prefecturii Caraș-Severin. În municipiul Reșița se înregistra astăzi o incidenţă de 7,46/1.000 de locuitori, fiind raportate 619 cazuri de Covid-19 în ultimele 14 zile.

„În acest sens, semnalăm faptul că este iminentă trecerea la un nou prag, de 7,5, în municipiul Reşiţa, ceea ce impune instituirea unor noi restricţii, sens în care facem apel la cetăţenii municipiului Reşiţa să respecte normele igienico-sanitare şi să se vaccineze, pentru sănătatea lor şi a celor din jur. Acestea sunt singurele mijloace de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar şi modalitatea de evitare a aplicării de restricţii”, se arată în comunicatul de presă transmis de Prefectura Caraș-Severin.

Principalele restricţii la o incidenţă mai mare de 7,5/1.000 de locuitori sunt:

spot_img
  1. purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise şi închise;
  2. interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20:00 – 05:00, cu excepţia persoanelor vaccinate pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi a persoanelor trecute prin boală, care se află în perioada cuprinsă între a-15-a zi şi a-180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Celelalte persoane pot circula pe baza adeverinţei eliberată de angajator sau a declaraţiei pe proprie răspundere, completată în prealabil, pentru motive bine întemeiate.
  3. se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ / prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00 – 22,00;
  4. unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi de mărfuri îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară
  5. activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spaţii închise este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 24,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. „se înregistra astăzi o incidenţă de 7,46/1.000 de locuitori

    Dacă badea Ion mere din sat la spital că l-o muşcat cânele lu’ Văsălie şi e găsit cu Covid pozitiv la test – atunci rata de infectare la el în sat e 10‰, dacă mai sunt 100 de locuitori pe acolo.

    Carantină, jandarmi, restricţii, şcoală închisă, tot tacâmu’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei