fbpx
11.3 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Infrastructura de apă și canal din Mehadia, în vizorul primarului Grigore Bardac

Punerea la punct a infrastructurii de apă și canal, atât în Mehadia, cât și în satele aparținătoare Globu Rău, Plugova și Valea Bolvașnița, este unul din obiectivele majore ale primarului Grigore Bardac pentru acest mandat. Edilul a făcut deja primii pași în acest sens, unele proiecte fiind deja în derulare, iar altele fiind depuse spre finanțare.

Cea mai importantă localitate din cadrul comunei este Mehadia, care are și cel mai mare număr de locuitori, unde canalizare nu avem, iar rețeaua de apă este una dezastruoasă, în sensul în care nu a mai cunoscut intervenții de vreo 30-40 de ani, este învechită, sursa de apă care alimentează localitatea este una care nu mai face față nevoilor și atunci trebuie să găsim soluții pentru a demara cel puțin anul acesta lucrările de înlocuire a rețelei de apă și o nouă sursă de alimentare cu apă pentru Mehadia”, a precizat pentru Reper 24, primarul Bardac.

Edilul a mai explicat că în Valea Bolvașnița a fost recepționată la finalul anului trecut o captare de apă, iar acum se încearcă obținerea unei finanțări pentru realizarea branșamentelor. Pe de altă parte, pentru Plugova este deja în derulare un proiect de realizare a rețelei de canalizare, iar canalizarea din Globu Rău a fost depusă spre finanțare pe Anghel Saligny.

„Pentru Valea Bolvașnița, am depus o cerere de finanțare pe PNDL 3, pe Anghel Saligny, acolo am reușit să facem o captare de apă, nouă, am recepționat-o la finalul lui 2021, doar că proiectul inițial, finanțat prin AFIR, nu cuprindea și branșamentele la imobile, la gospodării. Acum am depus cerere de finanțare pentru racorduri-branșamente în Valea Bolvanița și așteptăm răspunsul Guvernului, prin Ministerul Dezvoltării, să ne spună dacă da sau ba obținem finanțarea pentru aceste lucrări extrem de importante. Pentru că până la urmă degeaba am găsit sursă de apă și am reușit să finalizăm rețeaua dacă nu ducem apă la gospodăriile oamenilor.

La Plugova, pot să vă spun că am semnat la începutul anului trecut contractul de realizare a rețelei de canalizare cu stație de epurare. Constructorul, din varii motive încă necunoscute de mine, a amânat demararea lucrărilor, dar consider că anul acesta cu siguranță, dacă ne apucăm din primăvară și el își realizează sarcinile din contract, vom reuși să facem și rețeaua de canalizare în satul Plugova.

La Globu Rău, de asemenea, am depus cerere de finanțare pe Anghel Saligny pentru întreaga rețea de canalizare, nu există deloc, cu stație de epurare”, a precizat primarul Grigore Bardac.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei