1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Turismul, șansa ridicării economice a comunei Turnu Ruieni

Fără sumele acordate de Consiliul Județean Caraș-Severin, consilierii locali din comuna Turnu Ruieni au fost nevoiți să voteze bugetul propriu al UAT-ului, urmând ca după ședința de CJ să rectifice sumele pentru investiții.

Printre prioritățile investiționale din acest an, Cosmin Belci – edilul comunei Turnu Ruieni a vizat stația de captare și stația de tratare a apei care deservește cele 4 localități: Borlova, Turnu Ruieni, Zervești și Dalci. Concomitent cu aceste lucrări se va finaliza și reabilitarea rețelelor de apă și canal prin PNDL 2, urmând a fi recepționată până la finalul acestui an.

Tot de la bugetul local au fost alocați bani pentru studiul de fezabilitate în vederea dezvoltării domeniului schiabil Muntele Mic, mai exact este vorba de o instalație pe cablu de tip telegondolă.

spot_img

Aceasta va facilita accesul din stațiune deoarece în sondajul de opinie facut pe Regiunea de Vest, 32% dintre intervievați au răspuns că și-ar dori să fie cazați în partea de jos a comunei, iar accesul la domeniul schiabil sa fie prin această telegondolă.

Alți 27% dintre ei și-au exprimat dorința de a parca mașina la baza acestei instalații urmând ca la sfârșitul zilei să se întoarcă acasă.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei