fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Ioan Dragomir, primul prefect care face o vizită oficială la Aeroportul din Caransebeș!

Prefectului județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, a făcut ieri o vizită oficială pe aeroportul din Caransebeș, care a avut drept scop atingerea a trei obiective importante. Despre aceste obiective, reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit în detaliu pentru Reper24.

În primul rând voiam să discut cu conducerea Inspectoratului General al Aviație, cu comandorul Rusu și am avut o întâlnire foarte bună. Mi-a prezentat un proiect foarte interesant de dezvoltare a unității de aviație, un proiect de 5 milioane, care are prevăzut, pe lângă un nou hangar, sediu administrativ și un simulator unic în România și chiar în sud-estul Europei.

Această unitate are ca misiuni: misiuni de salvare montană, salvare umană și stingerea incendiilor. Colaborăm foarte bine cu unitatea, care la rândul ei colaborează foarte bine cu SMURD-ul, al doilea obiectiv al meu acolo. Avem un elicopter care cred eu că ar putea fi mai bine folosit în misiunile de salvare umană.

spot_img

De asemenea, voiam să văd și aeroportul, în special lucrările pe care le execută, sau pe care le-a executat firma domnului Gabriel Olariu în ceea ce privește operaționalizarea Aeroportului Caransebeș. M-am bucurat că cel puțin partea comercială, sediul, primire pasageri, plecări pasageri, este amenajat și arată bine!”, a declarat prefectul Ioan Dragomir.

Intenția actualului operator al aeroportului din Caransebeș este de a-l transforma la un moment dat în aeroport internațional, intenție calificată de prefectul județului ca fiind una „cam curajoasă”.

Trebuie lucrări importante de investiție acolo. Ar trebui cumva repoziționată și pista, refăcută pista de fapt și repoziționată pentru a putea opera avioane mai mari.

M-am bucurat de asemenea că am văzut și sălile de clasă ale liceului pe care l-a operaționalizat tot domnul Olariu, am vizitat și câteva clase, am dicutat și cu copiii de acolo, m-am bucurat și sper să fie de bun augur și această școală în Caransebeș.

Am mai avut trei bucurii acolo: odată că l-am văzut și pe domnul președinte Romeo Dunca la manșă, care pleca într-o vizită pe DJ 608. Sigur, mă bucur că domnul președinte contribuie la creșterea numărului de pasageri. Din câte am aflat, chiar a contribuit în proporție covârșitoare la numărul de pasageri înregistrați de Aeroportul Caransebeș anul trecut și, de asemenea, m-am bucurat că în acest fel domnul președinte contribuie la creșterea veniturilor aeroportului, odată prin închiriere și apoi prin operare pe aeroport, și mai ales că mai reduce și din datoria pe care firma domnului Olariu o are la CJ, care nu este chiar de neglijat”, a mai spus prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.

Despre prezența pe aeroportul din municipiu a prefectului județului, Gabriel Olariu, administratorul aeroportului din Caransebeș a spus că acesta a fost primul oficial al județului Caraș-Severin venit în calitate oficială de când a preluat aeroportul, din 2018.

Domnul prefect a venit să se informeze la fața locului despre situația Aeroportului Caransebeș pentru că până acum tot ceea ce a știut dumnealui a fost din presă și atunci a fost interesat de cele două aspecte pe care noi le avem aici la Caransebeș: aspectul aeroportului ca poartă de intrare aeriană în județul Caraș-Severin și al doilea: aspectul școlii pe care noi o avem la Aeroportul Caransebeș -Liceul Tehnologic de Aviație Max Aușnit unde anul acesta am avut prima promoție de absolvenți, primii elevi de clasa a XII care au terminat liceul, cu care am fost acum 2 săptămâni la Colegiul Tehnic Transilvania de la Brașov unde și-au susținut lucrările practice de absolvire, pentru că noi suntem în proces de acreditare, care se face după primul ciclu de absolvenți”, a declarat Gabriel Olariu, pentru Reper24.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. ”… două aspecte … la Caransebeș … Liceul Tehnologic de Aviație Max Aușnit …”, a declarat Gabriel Olariu

    **Link-urile nu sunt permise!**

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei