14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Ion Mocioalcă: Legea compensării promovată de ministrul Energiei are probleme majore!

PSD a reușit să convingă Guvernul și coaliția de guvernare de necesitatea unor măsuri suplimentare pentru protejarea consumatorilor casnici.

Senatorul social-democrat, Ion Mociolacă susține că este necesar ca specialiștii partidelor din Coaliție să lucreze împreună pentru a operaționaliza cât mai repede noile măsuri și pentru a corecta erorile majore din legea compensării promovată de Virgil Popescu în guvernarea anterioară.

Degeaba noile măsuri vor intra în vigoare pe 20 ianuarie. E necesar ca acest sprijin să ajungă înainte ca firmele să dea faliment, iar consumatorii casnici să fie debranșați.

spot_img

În afară de măsurile anunțate de premier, care se adresează tuturor consumatorilor casnici, PSD consideră că e nevoie alocarea mai multor resurse pentru consumatorii cu venituri mici pentru familiile cu copii”, a declarat parlamentarul Ion Mocioalcă.

Senatorul social-democrat nu este de acord cu declarațiile ministrului Energiei, Virgil Popescu legate de atitudinea cetățenilor față de firma Electrica de la care provin facturile fără compensări, acesta sfătuindu-i pe consumatorii cu facturi uriașe să nu le plătească:

În loc să le spună cetățenilor să lupte cu Electrica, ministrul ar trebui să intervină imediat la conducerea acestei companii care e în subordinea sa, pentru refacerea facturilor, așa cum a spus și premierul Ciucă.

Este total nepotrivită această instigare publică, mai ales că în final tot consumatorii casnici vor avea de pierdut, pentru că dacă nu vor mai plăti, vor fi debranșați și le va fi și mai greu să se rebranșeze”, afirmă parlamentarul PSD.

Nepotrivită i se pare senatorului Ion Mocioalcă și sfătuirea consumatorilor de a se lupta pe cont propriu cu marii furnizori: „În loc să dea sfaturi aberante, ministrul Energiei ar face mai bine să intervină în favoarea oamenilor și să-i oblige pe furnizori să își respecte contractul”

Despre sfătuirea populației de către ministrul Energiei de a face sesizări la ANPC, senatorul Ion Mocioalcă crede că acesta pare să nu înțeleagă rolul său de a găsi soluții atunci când apar probleme la facturarea fără compensare.

Când astfel de „erori” sunt sistemice, adică atunci când se emit facturi fără compensările legale la toți consumatorii unui furnizor, e necesară intervenția Guvernului/Ministerului pentru a-i apăra pe cetățeni prin sancționarea furnizorului și nu de a-i trimite pe cetățeni să-și caute singuri dreptatea”, mai susține parlamentarul cărășean.

În concluzie, legea compensării pe care a promovat-o Virgil Popescu are probleme majore, crede senatorul de Caraș-Severin.

Este destul de greu să speri la o bună reglementare pentru compensarea și plafonarea prețurilor la energie din partea „părintelui liberalizării sălbatice” care a înlăturat plafoanele și protecția cetățenilor  în guvernarea PSD (prin oug 114)”, a mai declarat senatroul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Lorena POENARU

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei