22.7 C
Reșița
vineri, 30 septembrie 22

Trupa Teatrului de Vest Reșița s-a „întărit” cu încă doi actori!

Teatrul de Vest are de acum doi noi actori debutanți, care s-au alăturat trupei după susținerea unui concurs organizat în luna decembrie. Managerul Florin Ionescu speră ca în luna martie alți trei actori să se alăture trupei și într-o astfel de formulă teatrul reșițean să devină „un foarte important teatru național”.

Am promisiunea Consiliului Județean că vom mai primi încă două posturi noi de actori debutanți plus unul pe care noi îl transformăm din sufleur în actor, deci în martie vom mai avea încă 3 actori tineri debutanți, așadar trupa va ajunge la 14 actori”, a declarat managerul teatrului, Florin Ionescu.

La concurs au fost depuse 28 de dosare, din care au îndeplinit criteriile doar 22, la concurs prezentându-se însă 18 concurenți, concursul fiind câștigat de doi dintre ei: Alexandru Dan Moldovan și Ioana Dobra.

spot_img

Alexandru Dan Moldovan este din orașul Bocșa, a absolvit UNATC, în anul 2018 licența și în 2020 masterul.

Am vrut să vin aici la teatru în Reșița pentru că vreau să joc și din cauza pandemiei am avut o pauză foarte mare și vreau să repet, și în al doilea rând pentru că e foarte aproape de casă. Mă bucur enorm că sunt aici, că am fost primit atât de bine în acest colectiv și simt că mă integrez încet-încet”, a declarat de acum actorul Teatrului de Vest Reșița, Alexandru Dan Moldovan.

Ioana Dobra este născută în orașul Bacău și a absolvit facultatea de teatru din Iași, iar acum „drumurile” au adus-o la Reșița.

Îmi doresc să joc, de asta am și venit. Am dat concursul, pe care din fericire l-am luat. Îmi doresc să joc, să-mi fac experință, să cunosc colegii, noi regizori, să am parte de noi experiențe, să dau din talentul meu și să bucur publicul, pentru că tind să cred că pentru asta cumva suntem noi actorii și cumva asta face teatrul, bucură oamenii”, a declarat tânără actriță, Ioana Dobra.

Duminică, Teatrul de Vest va susține spectacolul „Cu vaporul spre stele”, de Matei Vișniec, cu care actorii teatrului reșițean sunt invitați să participe la cel mai mare festival de teatru – „Avignon Festival”.

Lorena POENARU 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei