fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Ion Mocioalcă: „PSD a decis să majoreze salariile profesorilor”

Abordarea PSD este de a guverna prin consultare cu cei vizați de anumite decizii, afirmă senatorul social-democrat cărășean, Ion Mocioalcă, în urma rezultatelor obținute de PSD la consultările publice din zilele trecute.

PSD a avut consultări publice cu mediul de afaceri și a ținut cont de argumentele acestora. Drept urmare, a reușit să convingă partenerii de coaliție să renunțe la reducerea pragului privind cifra de afaceri. Astfel, vor achita în continuare impozitul de 1% pe cifra de afaceri toate microîntreprinderile cu cifra de afaceri mai mică de un milion de euro. Propunerea pentru reducerea pragului nu a aparținut PSD, care a stabilit pragul la 1 milion de euro, în guvernarea precedentă 2017-2019”, susține parlamentarul social-democrat, Ion Mocioalcă.

Un alt obiectiv atins de PSD, tot în urma consultărilor publice, este cel legat de majorarea salariilor profesorilor.

spot_img

PSD a luat decizia să majoreze salariile profesorilor, de la 1 ianuarie 2022, cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 și salariul din luna decembrie 2021. Este prima majorare a salariilor din acest sector după înghețarea lor de către Guvernele Cîțu și Orban”, a mai declarat senatorul Ion Mocioalcă.

Potrivit parlamentarului cărășean, au mai fost adoptate și alte prevederi sociale cuprinse în actele normative susținute în ședința de Guvern de vineri:

„Creșterea salariilor personalului medical cu ¼ din diferența rămasă din momentul intrării în vigoare a Legii salarizării și nivelul stabilit în grila de salarizare.

Reducerea TVA la 5% pentru achiziția de locuințe noi – o măsură ce are drept scop stimularea sectorului construcțiilor care reprezintă unul dintre principalele motoare ale economiei naționale.

TVA de 5% pentru energia termică – o măsură pentru sprijinirea consumatorii casnici și unitățile critice (școli, spitale etc.) conectați la sistemul centralizat, în contextul creșterii prețurilor la energie.

Reintroducerea voucherelor de vacanță – o măsură care ajută turismul românesc.

Înghețarea valorii punctului de amendă la nivelul din 2021.

Înghețarea sau taxarea veniturilor mari;

Înghețarea salariilor demnitarilor;

Înghețarea tuturor pensiilor speciale;

Înghețarea bonusurilor;

Plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CAS) la toate pensiile mai mari de 4.000 de lei, inclusiv pentru pensiile speciale care depășesc acest nivel. CASS se aplică pentru valoarea care depășește acest prag”, a declarat senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

De asemenea, au fost adoptate măsuri pentru combaterea evaziunii.

Introducerea facturii electronice pentru toți furnizorii de produse cu risc fiscal ridicat și răspunderea penală pentru angajatorii evazioniști.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Bine că se majorează salariile dascălilor. Probabil e o recompensă pentru faptul că majoritatea refuză testarea elevilor de două ori pe săptămână.
    Felicitări și pentru inițiativa de a mări salariile personalului medical, în condițiile în care serviciile oferite în spitale au rămas la același nivel, iar pacienții trebuie să vină cu medicamentele si seringile de acasă.
    Felicitări și pentru înghețarea pensiilor speciale. De ce nu eliminarea lor ?
    Felicitări și pentru introducerea certificatului verde. Până la negocierile cu „guwernerul” meu, cei de la peeseedee erau foarte vocali împotriva certificatului verde. După negocierile purtate cu Marele Alb, au ajuns la concluzia că e foarte importantă adoptarea lui. Ciudată schimbare de atitudine. Aici s-a văzut verticalitatea acestui partid.

  2. Asta cu angajatorii evazioniști e o componentă tipică a filosofiei pesediste, una care urmărește stoarcerea și batjocorirea întreprinzătorului privat și direcționarea banului către sectorul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei