5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

„Ipocrizia USR sub forma moțiunii simple pe Educație“ deputat PSD Marius Damian

Declarația politică a deputatului PSD de Caraș-Severin Romulus – Marius Damian citită în plenul Camerei Deputaților a avut ca subiect moțiunea simplă a colegilor de la USR împotriva ministrului Educației Sorin Câmpeanu. Referitor la acest aspect, deputatul cărășean a afirmat:

„Luni, 20 iunie, am dezbătut Moțiunea simplă inițiată de către USR împotriva ministrului educației Sorin Mihai Cîmpeanu. În textul moțiunii simple USR declara următorul lucru și o să îi citez pentru a nu exista interpretări: ’’Ministrul educației Sorin Mihai Cîmpeanu este singurul responsabil pentru dezastrul în care se afundă învățământul din România’’. Întrebarea mea este următoarea: USR nu a participat la acest dezastru pe care îl declară astăzi?

Domnilor parlamentari de la USR, ați intrat încrezători la guvernare de mână cu acest ministru, pe care astăzi îl puneți la zid, neasumându-vă nimic din cele create în timpul guvernării coaliției din care ați făcut parte. Vorbiți de rata de abandon școlar: oare când a început abandonul școlar de care spuneți că nu a mai avut loc de ani de zile? Dacă nu vă amintiți, o să vă amintesc, întocmai în perioada în care erați la guvernare și nu ați făcut nimic în această privință, atunci erați ocupați să observați cu totul alte lucruri! Astăzi nu faceți altceva decât să prezentați dovada eșecului guvernării USR, tipărită pe hârtie și depusă sub numele de MOȚIUNEA SIMPLĂ Dezastru.Educație fără viitor!

spot_img

În timpul guvernării dvs vi se aducea cel puțin o dată pe săptămână la cunoștință situația învățământului românesc, cu date exacte, cu referire la copiii din zonele defavorizate, la încălcarea dreptului la educație în timpul pandemiei, iar pe atunci acest lucru nu își găsea o rezolvare. Astăzi ne-ați prezentat doar urmările ce au urmat perioadei guvernării voastre!

Dacă ar fi să treceți pe hârtie realizările USR din timpul guvernării, vă asigur că hârtia ar rămâne albă, fiindcă acolo nu ați mai avea ce să treceți! Un partid care a găsit o singură soluție în rezolvarea problemelor, iar aceea fiind demisia și aruncarea responsabilității pe umerii altora, astăzi nu are dreptul să ceară demisia nimănui! La demisii doar USR se pricepe cel mai bine, dovadă fiind chiar și demisia de luni a doamnei deputat Cristina Rizea și de marți a domnului deputat Alin Prunean. Astăzi cine urmează?

Dragi membri USR, data viitoare când așterneți pe hârtie o moțiune sau oricare alt text, asigurați-vă că prezentați și motive bine întemeiate și mai asigurați-vă că dezastrele despre care vorbiți nu se asociază cu voi înșivă“ a mai spus deputatul PSD de Caraș-Severin Romulus – Marius Damian.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei