fbpx
3.7 C
Reșița
joi, 07 decembrie 23

Jumătate de secol de colaborare între Primăria Moldova Nouă și Primăria Veliko Gradiște!

Reprezentanții delegației administrației publice locale din Moldova Nouă au fost prezenți în orașul Veliko Gradiște, din Serbia, pentru a omagia jumătate de secol de conlucrare și prietenie. Vizita a reprezentat și reînnoirea protocoalelor de colaborare pentru următoarea perioadă, respectiv 2023-2024, după cum susțin reprezentanții primăriei orașului din Clisura Dunării.

Încântat de reînoirea colaborării și prieteniei dintre cele două orașe, primarul din Veliko Gradiște, Dragan Milici, a declarat: „Suntem recunoscători pentru conlucrarea pe care am avut-o de-a lungul timpului pe mai multe paliere și îmi doresc ca, prin reconfirmarea acestui lucru, să putem realiza mult mai mult decât până în prezent. Ne dorim să extindem legatura noastră inclusiv pe partea proiectelor transfrontaliere, totul pentru a le oferi cetățenilor pe care-i conducem un trai cât mai bun, cât mai civilizat”.

În acest context, primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, i-a invitat pe prietenii sârbi în orașul înfrățit aflat pe celălalt mal al Dunării, Moldova Nouă, pentru a identifica punctele-cheie privind noua sesiune de finanțare pe partea de proiecte transfrontaliere.

„Veliko Gradiște a fost prima localitate din Serbia care a răspuns pozitiv inițiativei noastre de colaborare. Pe lângă faptul că ne leagă o multitudine de lucruri (cultura, religia, căsătoriile mixte în comunitățile pe care le reprezentăm), poate cea mai puternică legătură este reprezentată de fluviul Dunărea care, deși, în mod natural, ne desparte, sufletește, ne-a unit deoarece facem parte din aceeași regiune a Clisurii Dunării.

Ca atare, pe lângă domeniile amintite în cadrul protocoalelor semnate astăzi, vă invităm, cât mai curând posibil, la o ședință operativă în orașul nostru pentru a identifica punctele-cheie vizavi de noua sesiune de finanțare pe partea de proiecte transfrontaliere. Îmi doresc ca, în fiecare an de colaborare, de acum înainte, să mai adăugăm o cărămidă în plus în privința realizărilor. Dumnezeu să ne dea putere pentru ca tot ceea ce ne propunem să putem materializa. La mulți, mulți ani!”, a declarat primarul Ion Chisăliță.

foto: Primăria Moldova Nouă

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei