fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

La Anina plouă… cu fonduri europene

La începutul acestei luni, Primăria oraşului Anina anunța câştigarea unui nou proiect finanţat prin PNRR. Este vorba de o finanţare de 609.233,35 de lei pentru „Actualizarea în format digital a documentației de amenajarea teritoriului ‐ Plan Urbanistic General în orașul Anina, județul Caraș‐Severin”.

Planul Urbanistic General este documentaţia (proiectul) obligatoriu de realizat (de actualizat) care face parte din programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a oraşului Anina. Planul Urbanistic General cuprinde analize, reglementări şi regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al oraşului (suprafeţe din intravilan, cât şi din extravilan).

Vechiul Plan Urbanistic General al oraşului Anina trebuie obligatoriu reactualizat, în format electronic, deoarece au intervenit o multitudine de schimbări legislative şi administrative (oraşul Anina fiind staţiune turistică de interes local). Oportunitatea oferită astfel de PNRR înseamnă un sprijin foarte important pentru administraţia publică locală a oraşului Anina în vederea stabilirii liniilor de dezvoltare urbanistică viitoare.

spot_img

După această veste bună pentru administrația orașului dar și pentru locuitorii ei, zilele acestea a mai venit o… finanțare. Un nou proiect aprobat prin Planul național de redresare și reziliență (PNRR), Componenta 10-Fondul local. Este vorba de reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii „Casa Elevului” (fosta Casă a Pionierilor), proiect care va primi finanțare în valoare de 951.107 lei.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei