23.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

La Brebu se va ridica o sală de sport cu peste 100 de locuri

Programele investiționale sunt singura șansă de dezvoltare a zonelor rurale din Caraș-Severin. Fie că e vorba de finanțare prin AFIR, Fondul de Mediu, ADR Vest, PNDL, CNI ori Anghel Saligny, proiectele odată transpuse în obiective vor conduce la un nivel de trai mai bun pentru locuitorii comunelor și satelor din Banatul de Munte.

Acest lucru l-a înțeles și Ion Țicheriu, primarul comunei Brebu, care a atras până acum finanțări pentru mai multe proiecte. Lucrurile nu se opresc însă aici, după cum a declarat edilul pentru Reper 24.

Am achiziționat săptămâna trecută un buldo-excavator printr-un proiect pe GAL – Grupul de acțiune locală. Acesta este complet utilat și va fi folosit pentru lucrările edilitare din comună. Cofinanțarea noastră a fost de doar 13 mii de euro, iar câștigul pe care îl va avea Primăria cu această dotare va fi cu siguranță mai mare.

spot_img

Am depus de asemenea două proiecte: unul pe Anghel Saligni pentru asfaltarea a 6,8 km de drumuri comunale, în principal străzi ce nu au fost cuprinse în celelalte proiecte pe care le derulăm și un proiect pentru o sală de sport cu 101 locuri, la Compania Națională de Investiții“, a  precizat primarul Țicheriu.

Despre necesitatea acestei săli de sport, edilul comunei Brebu a afirmat: „Normal că este nevoie și de o astfel de utilitate publică. Suntem o comună între două orașe, între două municipii, avem acum 78 de copii la școală, care iarna nu pot face sport sau fac orele de educație fizică în condiții improprii, iar pe perioada de vară vin copii și din Reșița, în vacanță la bunici“, a mai spus primarul comunei Brebu, Ion Țicheriu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei