fbpx
7.7 C
Reșița
duminică, 21 aprilie 24

Liderul USR din Senat, Radu Mihail la Reșița: „Greu să progresezi ca țară, cu un astfel de guvern!“

 

Liderul Grupului USR din Senat, senatorul Radu Mihail, împreună cu Președintele Organizației USR Caraș-Severin, Andrei Plujar și președintele USR Reșița – Dragan Lucian Cocar au susținut o conferință de presă la Reșița, punctând pe marginea unor teme de actualitate din spectrul politic.

Într-o notă a bilanțului politic pe 2022, Mihail a vorbit despre „rușineaׅ“ ministerială reprezentată de Lucian Bode, dar și despre celelalte figuri celebre propuse de actualul guvern. „Pe lângă un ministru care a plagiat și s-a dovedit că a plagiat, a făcut lucruri de nefăcut precum achiziția pentru firme de casă sute de BMW-uri, acest ministru refuză să demisioneze și nu pare deranjat de faptul că sute de mii de români care nu mai acceptă o astfel de atitudine din partea unui membru al Guvernului României.

Site-ul pe care l-am lansat și unde oamenii îi pot trimite domnului Bode mesaje și unde i-a fost cerută demisia a fost atacat, au încercat să-l oprească. Sunt totuși 50.000 de oameni care i-au cerut demisia!  Însă nu doar că ministrul Bode nu și-a dat demisia, să nu uităm că același ministru a negociat și intrarea României în Schengen, dar un alt membru marcant al guvernului a demonstrat ieri că este în afara legalității și în afara unui comportament de ministru.

Radu Mihail: „Ministrul Predoiu a demonstrat că își folosește ilegal poziția de ministru!“ 

Este vorba de Cătălin Predoiu, care a apărut în spațiul public să dezvăluie hotărâri judecătorești, înainte ca acestea să fie oficiale. Domnul Predoiu a demonstrat că își folosește poziția de ministru pentru a avea acces la informații la care nu ar trebui să aibă acces, folosindu-le în scop politic pentru el și pentru partidul său. Evident că, noi USR, îi cerem demisia imediată a domnului Predoiu din funcția de ministru al justiției! Scuzele cu care a venit nu sunt acceptabile pentru un ministru al justiției din România!

Predoiu ne confirmă prin atitudine, prin nepăsarea cu care tratează societatea civilă, că avem un guvern șchiop, ca să nu spun dizabilitat. Avem deja trei miniștri care au plecat cu coada între picioare, pe motive de probleme cu justiția, pe motive de plagiat, avem alți doi miniștri care stau la coadă pentru același tip de comportament iar domnul președinte Iohannis își permite să țină în brațe un guvern nu doar nefuncțional, ci un guvern care sfidează românii, format din plagiatori și oameni care nu respectă legea, mai ales ministrul justiției. Este greu ca o țară să progreseze cu o astfel de guvernare.

Între timp, USR își face datoria de partid de opoziție. În Parlament am luptat pentru a corecta toate ordonanțele de urgență, aberațiile din energie, să le arătăm că sistemele propuse de ei nu sunt eficiente. Au cheltuit zeci de miliarde de lei pe compensare și plafonare, inutil. Au refuzat să aplice măsurile simple de reducere a TVA-ului, propunere USR de mai bine de un an și jumătate.

Pe de altă parte avem satisfacția că avem 30 de proiecte legislative inițiate de USR care au devenit legi.

Spre exemplu am reușit să negociem și să impunem ca întreaga conducere ANRE să fie audiată în Parlamentului, să reducem TVA de la 19% la 5% pentru tot ceea ce înseamnă echipamente care permit cetățenilor să producă energie electrică, așa cum sunt panourile fotovoltaice, sau să folosească echipamente eficiente cum sunt pompele de căldură. Aceasta este direcția în care acționăm ca partid: lucruri simple, clare, care să lase banul în buzunarul cetățeanului, nu să-l împovăreze cu taxe în continuare. Totodată propunerea noastră de taxă 0 pe salariul minim, rămâne valabilă.

Suntem complet opuși ca politică propusă față de guvernul actual!“, a ținut să transmită, la întâlnirea cu presa de la Reșița, senatorul Radu Mihail.

Sergiu TABAN

2 COMENTARII

 1. Dar cu guvernul din care a făcut parte și USsR cum rămâne ?
  Când au lăsat spitale întregi fără medicație, în plină pandemie cum a fost ?
  Când au achiziționat vaccinuri în prostie, de milioane de euro și apoi a trebuit să le distrugă, cum a fost ?
  Să ne mai scutească cu aburelile cei din USsR !
  Încet, încet vor ajunge la groapa de gunoi a politicii și a istoriei, iar cu ocazia asta își va lua și pulujar adio de la un scaun confortabil la Parlament.

 2. Evident că, noi USR, îi cerem demisia imediată a domnului Predoiu din funcția de ministru al justiției!

  Păi … și cu restul de judecătorese și holongări din ”infrastructură” ce propuneți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei