fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Ioan Popa: „Am crezut că fac infarct. Suntem ca la casa de nebuni”

Peste 300 de milioane de lei vor reveni municipiului Reșița din finanțarea de un miliard de lei obținută de Aquacaraș pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din județ. Primarul Ioan Popa, deși consideră că atragerea acestei sume este o mare realizare pentru județ, atrage atenția că Reșița ar putea fi nevoită să renunțe la o parte din finanțare, în condițiile în care lucrările de apă-canal se suprapun peste cele din proiectul tramvai, proiect considerat în acest moment de edil ca fiind prioritatea zero în municipiul de pe Bârzava. Decizia nu este încă luată, totul depinzând de viteza cu care constructorul care se va ocupa de proiectul celor de la Aquacaraș va reuși să implementeze lucrările.

„S-ar putea să renunțăm la vreo 50 de milioane din cei 300, pentru că pur și simplu nu mai putem să lucrăm acolo pentru că s-a venit deja cu lucrarea de tramvai sau optăm pentru soluții alternative. Sunt situații critice în care trebuie să sincronizăm lucrările pentru că riscul mare la noi este să pierdem banii pentru tramvai a cărui lucrare trebuie să fie gata la sfârșitul acestui an. Și atunci nu risc să pierd 80 de milioane de euro pentru că trebuie să implementez alte 10. Adică fac o matematică simplă și aleg răul cel mai mic.

Sunt soluții și pentru ceea ce renunțăm. De exemplu, în centrul civic când am lucrat, la un moment dat a venit o firmă din Târgu Mureș sau Oradea și am suflat în conducta veche o conductă nouă dintr-un material modern, ca un prezervativ intern. L-am suflat înăuntru și el s-a solidificat pe partea veche, după ce evident s-a spălat, s-a intrat cu camera. Se pot face și soluții de genul acesta, dar o luăm de la caz la caz.

spot_img

Nu sunt atât de nebun să pun în pericol proiectul tramvai și nu îl pun în pericol pentru nicio altă lucrare. Pentru mine proiectul de tramvai este prioritatea zero astăzi”, a precizat primarul Ioan Popa.

Conform edilului, printre tronsoanele care se suprapun atât lucrările la tramvai cât și cele de apă-canal, se numără: tronsonul Victoria-Kaufland, pe partea dreaptă, tronsonul Piața Republicii – catedrală -TMK – poșta veche și hotel Semenic – Poliție.

„Apa între Victoria și Kauflad, pe Bulevard pe partea dreaptă, o modificăm pe Zadei, și Siderurgistului, alimentăm din spate. În zona Muncitoresc, Piața Republicii – catedrală – TMK – poșta veche unde ar trebui să vină o magistrală de 400 de mm cu apă nouă, vedem dacă reușim cu Erbașu să o introducem repede în banda unu. Evident vom gâtui circulația în zona respectivă și va trebui să punem semaforizare și să mergem pe o singură bandă o perioadă de timp. Se vor crea niște disfuncționalități din punct de vedere al circulației rutiere pe zona respectivă, dar se mai poate face. Și o altă zonă de conflict este zona de la Semenic, pe Revoluția din Decembrie până în zona Poliției unde ar trebui să introducem o țeavă de 1000 de canalizare. Mai avem Calea Timișoarei, unde la ora asta este o singură conductă de canalizare și mai trebuie introdusă una, ca să separăm menajerul de pluvial, dar care poate fi făcută, sper eu, în timp util.

Nu vreți să știți ce este la noi în birou. Nu vreți să știți cum luăm stradă cu stradă. Vă dau un exemplu, Bulevardul Republicii era în proietul acesta să se schimbe apa de la ADA până la Kaufland pe magistrala pe mâna dreaptă, că pe mâna stângă s-a schimbat. Noi am venit cu tramvaiul acolo. Am crezut că fac infarct acum 5 luni când mi-au spus că trebuie schimbată țeava, dar ei trebuie să închidă. Și nu avem nici POIM semnat, nici lucrare și ce am zis că facem? Vom face notă prin care să mutăm țeava de apă și înțepăm blocurile turn din spate și lăsăm țeava existentă moartă. Căutăm tot felul de soluții, credeți-mă suntem ca la casa de nebuni”, a mai precizat primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

13 COMENTARII

 1. ”… un prezervativ intern … înțepăm blocurile turn din spate … credeți-mă suntem ca la casa de nebuni”, a mai precizat primarul Ioan Popa.

  Adică tot țepe (înțepăm blocurile) și tot pe la spate.
  E mai rău decât la casa de nebuni …

 2. La ce față de distrus ai big cheff, se zice ai avut mai multe infarcturi.Mai puțin și se rupe lațul dacă se merge pe varianta heirupistă, spunea moș Pârțag de la parterul blocului. 🤣🤣🤣🤣

 3. Normal că sunteți ca la casa de nebuni.
  Unul a băgat liniile de tramvai, apoi a venit altul și a anulat tramvaiele. Acum vine al treilea și iar bagă tramvaie.
  Tramvaiul era prioritatea numărul unu a municipiului, nu investitorii, nu locurile de muncă, nu spitalul, nu străzile și rețelele pentru utilități etc.

  Ne mai și trage primarul niște explicații, atunci când nu e la Văliug și mai dă și pe la primărie, cu prezervative … bine că nu s-a apucat să și arate.

  • Casa de nebuni?????Prezervative????Înțeparea blocurilor?????Oare acestea sunt expresii de un primar ????? Sincer ,apreciez implicarea domnului primar în aceste proiecte, dar aștept cu nerăbdare și finalizarea acestora.Mai este puțin pana la alegeri și vedem atunci ,,votul proiectelor,,

 4. Băi frate, când spuseră cei numiți de slugile PeNaLe,,Cârcotașii „cei care nu cred în project shitul,,Tramvaiul cu tâmpiți „,a fost jale, urgie!Lasă-i nene să se descurce cum o fi, dar grijă mare la taxe și impozite că va fi jale!!!!

 5. La toți le vin idei când văd că alți îndeplinesc condițiile pentru tramvai și nu e ok acum ,corect. E târziu când se incepe ceva pentru un oraș trebuie gândit dinainte eu așa concep o lucrare pe durată,fără supărare!

 6. În oraș e ca la balamuc… probabil că și-n primărie, dar asta nu-i treaba oamenilor. Important e rezultatul… n-avem decât să sperăm, spre binele nostru, că va fi bun🤔🤔🤔

 7. Intrebati-l, va rog, pe liberul domn Liber si pe celalalt domn Miu, zis Ciobanu’ care detin informatii “ reale” asupra realizarii fizice a proiectului de canalizare-apa versus aprobare plati fictive…Sigur va vor ajuta…!!!
  Va dorim succes!

 8. Bordurile care încadrează linia de tramvai nu ne vor mai permite să trecem dintr-o parte în alta cu mașina. De la Intim până la Kaufland. BRAVO! Am ajuns ca nemții… 🤔

 9. Aveți pe C.Caransebesului adevărate străzi pe dealuri, aduceți acolo rețeaua de apă și canalizare dacă nu aveți ce face cu banii, că de asfaltat nu cred în vreo șansă!

 10. Asa e când pui căruța în fata cailor/boilor! Mai întâi trebuiau rezolvate rețelele de apa/canal și tot ceea ce este în subteran și apoi lucrat la tramvai… Dar unde nu-i cap…te plouă în gât!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei