fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Luca Mălăiescu: „Îmi doresc un premier care să iubească România. Indiferent de culoarea politică”

Un premier care să iubească România, asta și-ar dori primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu. În opinia social-democratului, soluția cea mai potrivită pentru a ieși din actuala criză politică prin care trece țara, ar fi organizarea de alegeri anticipate.

Din punct de vedere politic, văd două variante pentru depășirea situației actuale: un prim-ministru neutru și un guvern obligatoriu și cu PSD la guvernare sau sau alegeri anticipate. Din punct de vedere uman, îmi doresc foarte mult un premier, indiferent de culoare politică, dar care să iubească România. Pentru că atunci când îți iubești țara, din inerție, vin și lucrurile bune în favoarea țării și a cetățenilor, a românilor.

Cred însă că va fi nevoie de alegeri anticipate, pentru că dacă vom continua până în 2024 cu acest tip de guvernare, acest tip de alianță între PNL și USR, România va avea foarte mult de suferit”, a precizat pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

spot_img

Social-democratul catalogat actualul guvern ca fiind unul „anti-român”, edilul susținând că fostele guvernări PSD, în ciuda greșelilor făcute, au fost cu mult peste actuala conducere a țării.

„Fiind membru PSD, n-am să spun că Partidul Social-Democrat, când a fost la guvernare, a făcut cele mai frumoase și cele mai bune lucruri. Dar, cu siguranță, pot privi în ochi pe fiecare acum să le spun că acest guvern este cel mai anti-român pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani, în comparație cu PSD atunci când am fost la guvernare. Știm cu toții că în 2012 un salariu mediu era undeva la 700-800 de lei, prin venirea PSD-ului la guvernare cu prim-ministru Victor Ponta, continuând cu Sorin Grindeanu și Viorica Dăncilă, am ajuns la un salariu mediu de în jur de 1850 de lei.

Nu mai vorbim de salariile medicilor, nu mai vorbim de salariile cadrelor didactice, care au crescut considerabil. Au mai crescut și pensiile. De asemenea, știm că în sprijinul societăților comerciale, a privaților, au fost luate niște măsuri foarte bune: am scăzut TVA-ul de la 24% la 19%, am scăzut de la 10% la 5% plata pentru dividente, deci au fost facilități foarte multe.

Nu vreau să par subiectiv, să spun că PSD-ul a făcut numai lucruri bune, am făcut și noi greșeli pe parcursul acestor ani, dar în comparație cu ce se întîmplă acum, cu siguranță mă pot uita în ochii fiecăruia să spun că PSD-ul a fost mult peste ceea ce se întâmplă acum”, a mai precizat Luca Mălăiescu.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. „îmi doresc foarte mult un premier, indiferent de culoare politică, dar care să iubească România.”

    Da! Însă depinde cum:

    **Link-urile nu sunt permise!**

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei