fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Luca Mălăiescu: „Nu mi-aș dori ca implementarea proiectului să ne prindă în ultimul tren, ultimul vagon, ultimul compartiment și ultimul loc”

Un miliard de lei vor intra în județul Caraș-Severin pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, cea mai mare investiție făcută în județ în ultimii 30 de ani. Motiv pentru care primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, l-a felicitat pe directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu, principalul „responsabil” de finanțarea obținută de județ. Pe de altă parte însă, edilul a avut și o rugăminte pentru acesta: să nu coboare sub nicio formă ștacheta nici atunci când vine vorba de implementarea proiectului și derularea lucrărilor.

Cu certitudine este cel mai impotant proiect al Aquacaraș și aș vrea să îl felicit și eu pe dl director Filipescu și pe cei din colectivul de la Aquacaraș care și-au adus aportul la realizarea acestui proiect. Dar totodată aș vrea să îl rog frumos pe dl director Filipescu să nu coboare ștacheta vizavi de această implicare pentru că suntem de abia la început și nu mi-aș dori sub nicio formă ca implementarea proiectului să ne prindă în ultimul tren, ultimul vagon, ultimul compartiment și ultimul loc”, a afirmat edilul de la Oțelu Roșu în cadrul unei întâlniri derulate la Consiliul Județean Caraș-Severin cu conducerea forului județean, a societății Aquacaraș și a UAT-urilor beneficiare ale proiectului.

În cadrul aceleiași întâlniri, primarul Mălăiescu a avut o sugestie și pentru președintele CJ, Romeo Dunca, pe care l-a rugat să țină cont, atunci când vine vorba de alocarea unor sume către UAT-urile din județ, de faptul că cele 13 administrațiile locale beneficiare ale proiectului au de plătit o cofinanțare pentru derularea proiectului de apă și canal.

spot_img

Dle președinte, aș dori să vă rog și să vă sugerez ceva: ați spus că anul acesta la împărțirea banilor din cota de 6% vor fi bani mai mulți, mă bucur și sunt convins că toți colegii mei primari se bucură. Dar cred că ar fi mai util și mai corect ca atunci când împărțiți banii să țineți cont și de UAT-urile care au de dat această cofinanțare și chiar dacă ni-i distribuiți cu obligativitatea de a-i plăti la Aquacaraș, cred că ar fi un mare sprijin pentru noi să țineți cont de sume, să le gândiți în așa fel încât să nu existe egalitatea cu celelalte UAT-uri care nu au de plătit contribuția și cofinanțarea la Aquacaraș”, i-a transmis primarul Mălăiescu președintelui Romeo Dunca, acesta promițând că va lua în calcul acest aspect.

Citește si:  Filipescu a prins ultimul loc în ultimul tren cu bani europeni pentru Caraș-Severin

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

 1. Primarul din Oțelu Roșu să facă bine să rezolve canalizarea de la intersecția străzilor Avram Iancu și Ecaterina Teodoroiu !
  La fiecare ploaie refulează canalizarea și tot ce iese de acolo se scurge pe șanțurile din fața caselor oamenilor. Chiar trebuie cetățenii să suporte nesimțirea din partea primăriei și a celor de la Aquacaraș și să stea să le miroasă a r*h*t toată curtea ?

  P.S. Primarul să facă bine să-și rezolve și treburile cu angajații, pentru că anul trecut a fost depistat un polițist local care făcea trafic de droguri, soția arhitectului șef de la primărie are firmă de pompe funebre care funcționează fără autorizație, iar recent unul dintre consilierii locali a fost prins că își dă întâlnire cu minorele pe la București …
  Dovezile le aveți mai jos.

  https://www.youtube.com/watch?v=LHpPZI3jwOc

  https://www.youtube.com/watch?v=1M9FJP5W0qI

 2. Alo ! Redacția Reper24 !
  Publicați comentariile prin care sunt semnalate neregulile ! Nu le țineți neafișate până dispare articolul de pe prima pagină !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei