fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Măgăriile Guvernului Cîțu făcute pe ultima sută de metri, în detrimentul românilor

Cu valizele la ușă, după căderea Executivului prin moțiune de cenzură, Guvernul Cîțu a adoptat în ședința de ieri, o Hotărâre de Guvern prin care se alocă peste un miliard de lei din fondul de rezervă pentru unele unități administrativ-teritoriale din România.

Nevoia de bani există pentru majoritatea dintre acestea, atâta doar că alocarea s-a făcut pe criterii strict de culoare politică. Pentru Caraș-Severin au fost alocați 160 de milioane de lei, repartizați după culoarea politică a primarilor.

Președintele Asociației Comunelor din Caraș-Severin, Nicolae Beg este revoltat de această împărțire care nu ține cont de nevoile oamenilor. Astfel, primăriile rurale cu primari liberali au primit uniform, câte 400 de mii de lei, în timp ce primăriilor cu edili de altă culoare, le-au fost alocați câte 50 de mii de lei, de 8 ori mai puțin, fără a se ține cont de nevoile reale ale locuitorilor, iar pentru altele alocările au fost zero.

spot_img

Oare ce s-ar întâmpla dacă și noi, primarii, am aloca la rândul nostru banii după aceleași criterii. Dacă am plăti doar pentru cei care au votat alt partid, iar celor care au votat PNL nu le-am da nimic? Cred că până seara ar veni DNA-ul și ne-ar aresta. 

Primarii nu au nicio vină. Ceea ce face actualul Guvern este o bătaie de joc la adresa noastră. Iohannis a reușit să împartă țara în două și trebuie să avem înțelepciunea să vedem de unde pleacă toate lucrurile astea. Suntem aproape de haos în țara asta. Dacă și noi am aloca banii după aceleași criterii am fi făcuți penali“, a afirmat Nicolae Beg, primarul comunei Marga.

Dacă municipiul Reșița a primit peste un milion și jumătate de lei, altele precum Moldova Nouă, Băile Herculane, Oravița și Anina au primit câte 600 – 700 de mii de lei pentru că au primari liberali sau cu orientare liberală, la Bocșa și Oțelu Roșu sumele alocate au fost de doar 100 de mii.

La comune diferența este și mai mare, chiar și de 12 ori, ceea ce l-a determinat pe președintele Asociației Comunelor din Caraș-Severin, Nicolae Beg, să ia această atitudiine și să semnaleze presei neregulile guvernului Cîțu. Ba mai mult, pentru 16 UAT-uri din Caraș-Severin nu a fost alocat niciun ban.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. „Dacă am plăti doar pentru cei care au votat alt partid, iar celor care au votat PNL nu le-am da nimic? Cred că până seara ar veni DNA-ul și ne-ar aresta.”

    Nici poveste! Principiul armelor egale.
    Puteţi simula erori materiale (ale secretariatului dvs.) şi absoluta dvs. lipsă de intenţie. Eventual şi defecţiuni în sistemele de operare 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei