fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Selecționata primarilor cărășeni și-a dovedit valoarea la Turneul Regional din Bihor!

 

 

Primarii din Caraș-Severin, membrii ACoR – Asociația Comunelor din România, au fost prezenți la finalul săptămânii trecute în județul Bihor, la Băile Felix, unde au participat la o sesiune de lucrări pe marginea implementării proiectelor europene în zona rurală iar la finalul fiecărei zile au disputat partide de fotbal între reprezentantele județene, în cadrul unui turneu ACoR organizat.

spot_img

Au luat parte la eveniment echipele ACoR din Caraș-Severin, Arad,  Alba, Hunedoara și Timiș. Formația cărășeană, condusă din teren de președintele ACoR Caraș-Severin, primarul Nicolae Beg, a avut evoluții peste așteptări, aflându-se la primul turneu oficial în fața altor reprezentante județene din țară.

Încă din primul joc cu puternica echipă a primarilor din Arad, echipa Carașului a demonstrat că are potențial și s-a impus cu 2-0, făcându-i pe aleșii timișeni să-și ia măsuri serioase înaintea jocului ce urma să se dispute a doua zi. Cu încrederea mult prea mare a primei victorii obținute, cu un mijlocaș de creație, în persoana lui Brian Filimon, care a fost marcat permanent și o apărare din care s-a simțit lipsa apărătorului Beg, dar și comunicarea „walky-talky“ a fundașilor Toma și Nebunu în momentele cheie ale jocului, echipa Carașului s-a văzut învinsă în ultimul minut de joc, atunci când a primit gol, scorul final fiind de 2-1 pentru bănățenii din pustă, cei care au arătat mai multă determinare în jocul unu la unu.

Primarii cărășeni s-au remontat pentru următoarele două partide pe care le-au câștigat en-fanfare, este vorba de jocul cu echipa primarilor din județul Alba, 7-2 și  cel cu formația din Hunedoara cu un neverosimil scor de 13-1, „mașina de goluri“ Brian Filimon fiind scoasă de pe teren pentru a limita astfel proporțiile dezastrului la poarta hunedorenilor. De altfel, Brian Filimon a fost golgheterul turneului, primind și recunoașterea formațiilor din Alba, Hunedoara, Arad și Timiș care l-au declarat cel mai tehnic jucător al competiției. O recunoaștere similară o merită pentru paradele reușite în poarta Caraș-Severinului și primarul Ciprian Măceșanu, goalkeeper-ul originar din Ticvaniu Mare.

Din lotul deplasat la turneul de la Băile Felix au făcut parte primarii Nicolae Beg – Marga, Brian Filimon – Măureni, Constantin Nebunu – Ciudanovița, Adrian Sergiu Stoicu – Bozovici, Alexandru Albu – Bănia, Sorin Blaga – Văliug, Sergiu Toma – Rusca Montană, Petre Panescu – Ocna de Fier (nu a evoluat din cauza unei accidentări), portar Ciprian Măceșanu – Ticvaniu Mare, Cătălin Golu – Ciclova Română, Ion Poplicean – Sasca Montană, Florin Curița – Dalboșeț, Ioan Buda – Brebu Nou.

Chiar dacă a terminat turneul la egalitate de puncte (9) și cu un golaveraj net superior față de formația timișeană, aleșii din Caraș-Severin nu vor merge la faza următoare a Turneului final care se va organiza la București, echipa Timișului fiind calificată ca urmare a victoriei obținute în meciul direct cu Carașul. Un regulament ad-hoc care a stabilit echipa calificată în faza următoare, pe care însă cărășenii nu au dorit să-l conteste pentru a nu strica bucuria evenimentului desfășurat la Băile Felix.

Cu siguranță, pentru următorul turneu, reprezentanții comunelor din Caraș-Severin vor fi băgați din vreme în cantonament de „managerul“ Lăiță Beg, cel care se va îngriji ca echipa să aibă un parcurs fără cusur.

Despre evenimentul desfășurat în județul Bihor, președintele ACoR Caraș-Severin, Nicolae Beg a declarat: „O benefică întâlnire atât pentru schimbul de idei, experiență administrativă, cât și pentru mișcare, dacă ne gândim că nu toți dintre cei care am participat la acest turneu ne mai aflăm la prima tinerețe, dar care am iubit fotbalul, unii jucând pe maidane, la nivel de onoare sau alții chiar în ligile profesioniste, așa cum este cazul golgheterului turnelului, colegul nostru Brian Filimon. Cu siguranță, ce pot să spun este că am format un nucleu de jucători din aleșii comunelor din Caraș-Severin, cu un joc care ar putea și chiar ar merita îmbunătățit pentru că potențial avem“, a sunat declarația de la finalul turneului a primarului Beg, inițiatorul echipei de fotbal a primarilor din Caraș-Severin.

La rândul său, golgheterul turneului regional, Brian Filimon, primarul de răsunet care a scos comuna Măureni din amorțire, a menționat: „Astfel de inițiative merită permanentizate pentru că astfel de întâlniri cu primari de succes, cu edili care au depășit situații de criză, cu primari aflați la primul mandat care pot urmări modele de succes de  implementare a proiectelor, nu pot fi decât benefice. De cealaltă parte, turneul de fotbal a fost o încununare a tuturor celor prezenți, de mișcare sănătoasă prin sport și un alt motiv de a lega prietenii cu colegii noștri din țară. Felicit inițiativa și voi încerca să răspund prezent pentru echipa Caraș-Severinului, ori de câte ori timpul îmi va permite acest lucru“.

Felicităm și noi selecționata primarilor din Caraș-Severin, cea care ne-a reprezentat cu cinste la acest turneu regional și totuși, am dori s-aflăm și noi, neoficial… măi tato, răchia, le-o plăcut răchia noastră de munte primarilor din Alba, Arad, Timiș și Hunedoara?

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei