fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Marcel Vela: „PSD nu poate impune PNL soluția pe care și-o dorește. Deciziile se iau prin consens, nu prin dictat”

PSD trebuie să oprească imediat orice atac la adresa PNL și a președintelui PNL, este de părere senatorul cărășean Ion Marcel Vela, în condițiile în care fiecare atac afectează unitatea și stabilitatea coaliției. Apelul lui Vela vine în contextual discuțiilor în contradictoriu din ultima perioadă cu privire la data la care vor avea loc alegerile prezidențiale. Șeful liberalilor cărășeni este de părere că stabilirea alegerilor prezidențiale în septembrie a fost o greșeală ce trebuie îndreptată.

Coaliția trebuie să se ocupe de guvernare, iar PNL înțelege foarte clar acest lucru. Pe data de 9 iunie românii au dat un mandat pentru stabilitatea României și pentru continuitatea coaliției de guvernare, ambelor partide.

Într-o perioadă de crize suprapuse și succesive, ar trebui să ne preocupe dezvoltarea României, atragerea fondurilor europene, stabilitatea țării și siguranța compatrioților, mai mult decât polemicile gratuite și atacurile politice incorecte”, precizează Marcel Vela.

În opinia președintele PNL Caraș-Severin, subiectul alegerilor prezidențiale trebuie discutat în coaliție până când se va ajunge la un acord corect și acceptat de ambele partide.

PSD nu poate impune PNL soluția pe care și-o dorește. Suntem parteneri cu drepturi egale, iar deciziile se iau prin consens, nu prin dictat.

Ar fi total greșit ca PSD să ia decizii unilaterale pe tema alegerilor prezidențiale.

Vorbim mai întâi despre o decizie politică și apoi de una guvernamentală. Fără un acord în coaliție, nu există deocamdată o decizie guvernamentală”.

PNL este deschis în continuare discuțiilor, mai adaugă Marcel Vela, în opinia căruia, doar prin discuții și cu argumente pozițiile se pot apropia. Senatorul liberal consider că ambele părți trebuie să își asume faptul că stabilirea alegerilor prezidențiale în septembrie nu a fost cea mai potrivită soluție, având în vedere că se suprapun cu începutul anului școlar, iar campania electorală din luna august ar coincide cu perioada concediilor.

Nu trebuie să persistăm în greșeală, ci trebuie să corectăm ce este de corectat. Am prezentat deja argumentele pentru care PNL susține alegerile prezidențiale în luna noiembrie.

Speculația cu privire la eventuala demitere a ministrului de interne dacă nu pregătește actul normativ privind un calendar impus în luna septembrie, poate afecta stabilitatea guvernării și stabilitatea României, lucruri cu care nimeni nu trebuie să se joace.

Guvernul trebuie să funcționeze pe baza înțelegerii din coaliție, nu altfel.

Guvernul nu trebuie să devină prizonierul unor ambiții politice, în contextul crizelor care sunt acum la nivel mondial. Credem că responsabilitatea va prevala și această polemică va înceta.

PNL dorește reluarea discuțiilor cu PSD pe tema calendarului alegerilor prezidențiale, pentru a se lua o decizie politică necesară și cât mai corectă pentru români”, mai precizează Marcel Vela.

 

Karina TINCUL

4 COMENTARII

 1. Sa va fie rusine ca v-ați aliat cu ciuma rosie și face orice cu voi, va spune un simplu membru de partid cu legitimație începând cu 15.05.1990 când unii dintre voi nici nu știau ce e liberalismul,mare dezamagire pt mine,niciodată nu o sa va votez cât sunteți in alianță cu ciuma rosie

 2. Ați ajuns brelocul PSD -ului, cum vă pune PSD -ul așa stați. Se învârt Brătienii în mormânt de ce ați reușit să faceți cu partidul ăsta. O adunătură de vuvuzele ați rămas, nu aveți nimic de-a face cu doctrina liberală, cu democrația, cu ideologia. In mare parte nici cu bunul simț nu mai prea aveți legătură. Lepra galbenă.

 3. ”Într-o perioadă de crize suprapuse și succesive, ar trebui să ne preocupe dezvoltarea României, atragerea fondurilor europene, stabilitatea țării și siguranța compatrioților …”

  Adică securitatea (stabilității fondurilor atragerii), concept armeniș made.
  Prin crize (de isterie) suprapuse succesiv.

 4. PARADOX
  Pe vremurile lui, în orânduirea epidemică albastră MAI, pe străzile din de prin CS, circulau dubele ROȘII din care se striga în megafoane să stăm în case pentru că circulă aerian COwww-ID-ul.
  Spre fericirea noastră, acum, pe străzi mai trece câte o dubă, albastră, decorată în alb, acare pus pe megafoanele mașinii sunete din care se percepe: „ castraveți, …. lubeniță verde și pepene galben aveeeeeem !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei