fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Mașină de pompieri ultradotată cumpărată la un preț sub valoarea reală de Primăria din Băuțar!

Ca urmare a înfrățirii comunei Băuțar cu localitatea Kainbach de lângă Graz, Austria, administrația locală a reușit achiziționarea din bugetul local a unei mașini de pompieri ultradotată, la un preț sub evaluarea autospecialei.

Despre modul în care au reușit să obțină această achiziție importantă pentru comunitate, primarul comunei Băuțar, Romeo Răduță, a declarat pentru Reper24:

După ce și-au achiziționat o mașină de pomperi nouă, cei din Kainbach ne-au propus să cumpărăm noi această mașină pe care o dețineau, la un preț rezonabil, sub evaluarea mașinii, în sumă de 20.000 de euro.

Mașina se află într-o stare foarte bună, are sub 400 de ore de funcționare, în jur de 27.000 de km și dispune de toate dotările posibile. Poate fi folosită la orice intervenție, în orice moment, fiind dotată cu pompe și un bazin de 3.000 de litri”.

Chiar dacă cei din Băuțar mai dețin o mașină de pompieri, ceva mai mică însă, având multă pădure, 3 composesorate și nefiind încă finalizată rețeaua de apă în comună, noua autoutilitară de pompieri este de mare ajutor datorită dotării cu bazin de apă.

Această achiziție este foarte importantă! Chiar anul trecut am avut un incendiu la Bucova și am folosit cealaltă mașină de pompieri, pe care o avem tot de la ei, dar care nu este dotată cu bazin, doar cu pompe, însă am tras apă din râul Bistra care ne tranzitează și am stins incendiul în aproape două zile.

Avem o echipă de voluntariat formată din 15 persoane, împreună cu șeful SVSU, angajat al Primăriei și șoferul care lucrează pe mașină.

Vreau să menționez că austricii pun mare accent pe aceste servicii de SVSU. În momentul în care am ridicat mașina din localitatea Kainbach, atunci terminaseră practic remiza de pompieri, fiind foarte bine organizați în acest domeniu al intervențiilor de urgență”, a mai declarat edilul comunei din Valea Bistrei, Romeo Răduță.

foto: facebook Freiwillige Feuerwehr Kainbach bei Graz

Lorena POENARU

1 COMENTARIU

  1. De metehnele acestea comuniste , cu poze ( inclusiv de grup ) lângă ,, achiziții ” / lucrări publice…şi alte asemenea ( pe bani publici ) , nu vă mai vindecați niciodată ( indiferent de ,, culoarea ” voastră , dovadă a faptului că ăştia’ au infestat/infectat aproape întreaga societate cu apucăturile lor bolnave). Băgați şi câte 2 – 3 tineri în grup ( cel mai indicat din ,, famiglii/a” ) , pentru a fi ,,convertiți” în a duce ,,plaga” mai departe ! Tot ,,o dați cu religia în sus şi în jos” , dar nici măcar cu privire la pomenile lui Isus ( coşuri cu peşte…etc.) nu scrie nicăieri ( cu precădere în Biblie ) faptul că s-ar fi lăudat ulterior ,, că el le-a dat la amărăşteni ” ( deşi se spune că alea’ erau date ,,moca” , nu pe banii lor ).Concluzie , făceți ceea ce se spune că a făcut Isus…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei