fbpx
18.7 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

Microbuzele școlare din Caraș-Severin, la control!

Polițiștii cărășeni au luat la puricat microbuzele folosite pentru transportul elevilor. Au fost oprite în trafic și verificate 57 de astfel de autovehicule. Controalele au avut loc atât în mediul rural cât și în cel urban.

Au fost verificate documentele și avizele necesare transportului de elevi, documentele conducătorilor auto, ale autovehiculelor, precum și starea tehnică a acestora. De asemenea, conducătorii microbuzelor au fost testați cu aparatul etilotest, nefiind depistați șoferi sub influența alcoolului.

Controalele au fost derulate „pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea oricăror evenimente negative”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Cu ocazia controalelor, polițiștii i-au instruit pe șoferii microbuzelor școlare cu privire la respectarea regulilor de circulație. De asemenea, le-au reamintit aspecte legate de legislația rutieră și de conduita în trafic. Polițiștii au stat de vorbă și cu elevii și le-au reamintit regulile rutiere pe care trebuie să le respecte.

Astfel de verificări vor continua și în perioada următoare, mai precizează reprezentantul IPJ Caraș-Severin.

Citește si:  Ai bicicletă? Știi ce reguli trebuie să respecți?

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei