fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Mirel Patriciu Pascu: „2022, un an cu foarte multe realizări“

Momentul de bilanț de la sfârșitul acestui an 2022 i-a permis primarului din orașul Bocșa, Mirel Patriciu Pascu să treacă în revistă realizările, dar să inventarieze și nereușitele.

„Anul pe care ne pregătim să-l încheiem a fost un an bun, cu foarte multe realizări, cu multe proiecte depuse și aprobate pe Anghel Saligny, pe PNRR, dar și cu finalizarea unor proiecte începute cu 4 ani în urmă. Am semnat în acest an proiectele de reabilitare a Casei de Cultură, a Cinematografului Parc, achiziția a patru autobuze electrice și contrucția a trei muzee în Bocșa: Muzeul Constantin Gruiescu, Muzeul etnografic și Muzeul Constantin Lucaci.

La capitolul realizări aș consemna și semnarea chiar în aceste zile unui contract privind studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și DTAC-ul la drumul de centură al orașului Bocșa, un proiect ce are deja finanțarea asigurată. Practic e vorba de 13 km care vor ocoli orașul și vor descongestiona traficul rutier din oraș. Proiectarea va dura aproximativ un an, după care vom licita construirea acestui drum de foarte mare interes pentru orașul Bocșa“, a enumerat edilul Pascu.

spot_img

Citește si:  Grindeanu nu e ministrul promisiunilor! Centura orașului Bocșa devine realitate!

„Am reușit, de asemenea, să deblocăm PNDL2; e vorba de 52 de străzi, dintre care lucrăm în prezent la peste 20. În plus, secția de gospodărie a orașului a lucrat la foarte multe rigole, canalizări, trotuare, amenajarea de parcări. Avem achiziționate mai multe proiecte între care și podul de la Neuwerk. Studiul de fezabilitate este făcut, urmează proiectul tehnic ce va fi gata în primăvara anului viitor.

Avem, de asemenea, un proiect pentru policlinica orașului Bocșa ce va fi mărită, supraetajată, acolo unde vrem să depunem pe POR, prin ADR Vest un proiect de dotare a acestei policlinici cu aparatură modernă: un RMN, un tomograf care să funcționeze aici.

2022 a fost un an bun, cu multe realizări, cu o parte din proiecte rămase din anii trecuți pe care am reușit să le închidem pe ultima sută de metri. Un minus la bilanțul sfârșitului de an ar fi întârzierile nepermis de mari ale firmelor care au câștigat licitațiile de apă și canalizare în Bocșa. Din cauza acestor întârzieri avem de suferit cu celelalte proiecte de modernizare a străzilor. Cred că este momentul ca Aquacaraș să-i mobilizeze pe acești contractanți pentru finalizarea lucrărilor. Asta ca să nu mai spun că aceste firme au prevăzuți bani în buget pentru refacerea străzilor sparte, dar, din păcate, nu fac acest lucru“ a mai spus primarul din Bocșa, Mirel Patriciu Pascu.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei