fbpx
-1.3 C
Reșița
joi, 26 ianuarie 23

Moment de bilanț la ISU Semenic

Evaluarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin pe anul 2021, prezentată recent, reprezintă momentul în care ei, eroii noștri neștiuți, trebuie să se întrebe: Ce am făcut? Am făcut bine ce am făcut? Puteam să fac mai mult? Cine trebuie să mă ajute pentru ca nimeni să nu-și mai piardă viața?

Zilnic auzim de incendii, accidente, descarcerări, inundații și multe alte lucruri despre care nu am vrea să auzim. Eroii neștiuți ai acestor intervenții sunt ei, pompierii. Bilanțul activității din anul trecut a scos la iveală o serie de date reci, impersonale:

„În anul 2021, la nivelul judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate 5.980 de intervenţii în situaţii de urgenţă, cu 1.010 mai multe decât în anul 2020, rezultând o medie de peste 16 intervenții/zi. S-au înregistrat în total 695 de intervenţii pentru stingerea incendiilor, cu 94 mai multe decât în anul precedent.

spot_img

Au mai fost înregistrate: 1527 de intervenţii din categoria alte situaţii de urgenţă (epidemii, inundaţii şi fenomene meteorologice periculoase, misiuni pirotehnice, degajări de elemente în pericol de prăbușire, deblocări de uși, etc);

488 de misiuni pentru protecţia comunităţilor (acțiuni pentru protecţia mediului, salvări de animale din medii ostile, etc); 306 cazuri de asistență persoane (transport persoane supraponderale, persoane rămase blocate, căutare-salvare persoane rătăcite sau posibil înecate, tentative de suicid, etc)“.

Sunt doar câteva elemente desprinse din activitatea zilnică a pompierilor cărășeni, a eroilor noștri neștiuți, militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic a județului Caraș-Severin.

Fie că ne amintim zilnic de ei, sau doar la momente de bilanț, ei sunt prezenți la datorie 24 de ore din 24, la un telefon distanță de necazurile noastre. Se cuvine ca măcar acum să le cinstim activitatea, din care și noi facem parte.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei