fbpx
19.3 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Moment istoric marcat de deputatul PSD Marius Damian în plenul Parlamentului

Parlamentarul PSD de Caraș-Severin Romulus-Marius Damian a rostit un discurs în plenul Camerei Deputaților pentru a marca o zi istorică, cea de 10 mai și adevărul evenimentelor denaturate de regimul comunist.

„Ziua de 10 mai are mai multe semnificații istorice: este ziua Regalității, ziua în care Carol I începea în 1866 o domnie de 48 ani, cea mai lungă din istorie. Este Ziua Independenței, fiindcă tot de 10 mai, în 1877, România își anunța independența în fața Imperiului Otoman, iar pe 10 mai 1881 a avut loc încoronarea principelui Carol I ca Rege al României, așadar o altă semnificație istorică, încoronarea primului Rege al României.

La 34 de ani după căderea comunismului, care a încercat să denatureze adevărul istoric cu privire la importanța acestei zile, trebuie să recunoaștem importanța acestei zile, fără de care Marea Unire și deci Ziua națională de 1 Decembrie 1918, nu ar fi fost posibilă. Se împlinesc 146 de ani de la momentul în care Mihail Kogălniceanu rostea pentru prima dată în plenul Parlamentului Declaraţia de Independenţă a României.

Așadar, încurajez astăzi toți românii să celebreze în această zi România și pe toți cei care au contribuit la formarea statului român european de astăzi și să îi redăm zilei de 10 mai importanța cuvenită. La mulți ani, România!“ a mai spus deputatul PSD de Caraș-Severin Romulus-Marius Damian.

Dan AGACHE

3 COMENTARII

    • Ce ar trebui e una, ce fac e alta! Nu-i interesează „soarta județului” ci doar propria soartă! Nu fac nimic altceva în afară de a ține și cu dinții de propriile privilegii și de a-și arăta moaca cu orice ocazie, însoțită de gargară ieftină!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei