22.7 C
Reșița
vineri, 30 septembrie 22

Nenea Cîțu, nici nu știi cât de mic începi să fii

Asta nu că ar fi fost el vreun om mare la stat sau…la înălțime. Poate doar în visele sale când se vedea președinte de partid, premier și, de ce nu, candidat la prezidențialele de peste trei ani.

Se pare că două i-au ieșit; tot e bine, două din trei, nu de alta dar alții nu au un procentaj de reușită așa de mare. Nu am fost, nu sunt și nici nu voi fi liberal, pesedist, ori susținător fervent al altei formațiuni politice. E drept, am prieteni mai în toate partidele și asta nu mă împiedică să spun ceea ce cred despre acest …individ, că altfel nu știu cum să-i spun.

A profitat conjunctural, din postura de ghiocel și „yes men“, să-l dărâme de la conducerea partidului pe trubadurul Ludovic. Și asta pentru că din dealul Cotrocenilor i s-a spus clar și răspicat, „Asta-i pohta ce pohtesc“. I-a tras preșul de sub picioare cumpărând cu miliarde primarii liberali din teritorii, de nu mai știau săracii unde să arunce cu banii pentru a-i cheltui.

spot_img

Așa a lăsat țara fără fondul de rezervă, a lăsat zeci de primării în frig, medici, asistente, cadre didactice, asistenții persoanelor cu dizabilități, pensionari și alte categorii sociale fără bani în prag de sărbători. Nu mai contează nimic; a ajuns președintele PNL, un vajnic urmaș al lui Brătianu.

Mai avea un hop de trecut, acela de a rămâne premier. Dacă îi ieșea și asta, se și vedea înscăunat peste trei ani la Cotroceni. În mintea lui, puțin tulburată, dar nu știu de la ce, vedea România pe creștere economică sănătoasă. Ne și spunea cum o duc românii mai bine cu salarii de 3.000 de euro, cum duduie economia, cum fac investitorii coadă la vamă și cum va ploua cu slănină și cârnați când vor veni miliardele de euro de la Bruxelles.

Și-a permis (într-o regie de doi lei, în care Boc ar fi făcut orice să poată să țină UNTOLD-ul în plină pandemie), și-a permis zic, să-l umilească pe cel care l-a crescut la sân: Ludovic Orban. Vă mai amintiți de ceea ce s-a întâmplat la Cluj, când Orban a fost lăsat singur în primul rând în timp ce liderii liberali erau pe scenă?

Acum i-a venit rândul la decădere; și va fi o cădere liberă în partid, după ce a căzut dramatic în sondaje, undeva la 7%. Iohannis s-a folosit de amândoi pentru a-și face „pohtele“ cu Românica noastră. Deh, ghiocel ai vrut, ghiocel ai stat, iar acum te-ai ofilit și ajungi la lada de gunoi; a partidului și a istoriei.

Îmi amintesc de un alt „prezident“, mai din topor el, care-i spunea lui Năstase „Adriane, nici nu știi cât de mic începi să fii“. Iată că roata istoriei se întoarce (că de-aia e rotundă) și noi asistăm neputincioși la o altă bătălie politică din care ei (oricât ar cădea pe scara politică) vor fi „bine, mersi“, iar noi…

Noi ne vom „bucura“ de toate binefacerile politicii dâmbovițene, care de 32 de ani de aduce pe prima scenă tot felul de indivizi fără scrupule, fără nicio urmă de patriotism, empatie față de semeni ori dragoste de țară.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei