fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Primarul Filimon, reprezentantul comunelor cărășene la întâlnirea cu ADR Vest

Primarul comunei Măureni, Brian Filimon, a reprezentat comunele cărășene la întâlnirea județelor din Vest cu executivul ADR, desfășurată la Arad, unde s-a discutat despre măsurile ce se deschid pe axa 2021-2027.

„Știind importanța fondurilor care intră în țară, întâlnirea a fost una foarte importantă, în care s-a discutat și s-au votat mai multe puncte importante și eu zic că venim cu vești bune pentru Caraș-Severin, aici fiind vorba despre turism și despre împărțirea fondurilor următoare care vin prin ADR Vest.

Am participat la această întâlnire din partea județului Caraș-Severin, împreună cu domnul președinte Romeo Dunca, cu domnul primar de la Herculane, însoțiți și de Andrei Ungur, administratorul județului.

Sunt încrezător și motivat după ce am fost desemnat să reprezint localitățile din mediul rural la această instituție importantă și la această întâlnire importantă pentru județ.

Vin vești bune pentru Caraș-Severin pentru fondurile care urmează, iar eu sunt deschis pentru a discuta cu toți primarii de comune și cu tot ce pot îi ajut și vreau ca județul nostru să simtă acești bani europeni care vor intra prin ADR Vest.

L-am și rugat pe domnul director Sorin Maxim ca ori de câte ori am nevoie de o informație să îmi răspundă și m-a asigurat că îl pot deranja la orice oră, astfel că m-am decis ca și eu să fiu deschis pentru orice coleg primar din județ”, a declarat primarul comunei Măureni, Brian Filimon.

La această întâlnire desfășurată la Arad au participat factori decizionali din județele Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Arad, mai exact primari și președinți de consilii județene, precum și europarlamentarul Gherorghe Falcă.

Mesajul central și subiectul de bază este că a fost revotată în Parlament legea descentralizării programelor și urmează a fi trimisă la promulgare la președinte.

În momentul de față nu pot să spun ca încadrare pe comune și pe mediul rural, foarte multe, însă atunci când se vor deschide măsurile vom ști mult mai multe, iar eu îi voi ține pe colegii mei la curent cu totul”, a mai spus edilul din Măureni.

Primarul Filimon a precizat că primăria sa își propune să acceseze fonduri prin ADR Vest pentru că sunt accesibile și realizabile.

 

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei