fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Nouăsprezece migranţi, depistaţi  într-un microbuz de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, nouăsprezece cetăţeni din Turcia şi Afganistan care au încercat să intre ilegal în România, fiind ajutați de un cetățean român.

Astfel, în localitatea Denta a fost oprit un microbuz condus de un cetăţean român, T.F., în vârstă de 32 ani. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior, au fost depistate nouăsprezece persoane, cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor. 

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, optsprezece adulţi şi un minor, au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări

spot_img

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetățeni din Turcia şi Afganistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani. De asemenea, în cadrul verificărilor, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluate de către cetăţeanul român din apropierea graniței cu statul vecin. Cetăţenii străini au mai declarat că au recurs la această metodă întrucât intenționau să ajungă în vestul Europei, însă nu dețineau documente legale.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv  de trafic de migranți pentru conducătorul microbuzului. În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonare unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

„Reamintim cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop (021.9590) – a precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara agent șef principal de poliție Mihaela Leș.

Dan AGACHE

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei