fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Activitățile culturale renasc odată cu venirea lui Mirel Patriciu Pascu la primăria Bocșa

Zilele orașului Bocșa, prilejuite de sărbătoare Sfântului Ilie patronul spiritual al localității se vor întinde în acest an și în acest sfârșit de săptămână. Serviciu de gospodărie din cadrul administrației locale a amenajat o serie de parcări în cariera de piatră, unde, în această seară va avea loc un concert inedit. Mirel Patriciu Pascu – primarul orașului explică:

„Vom avea în această seară, de la ora 19, un spectacol de operă și balet ce va fi susținut de artiști din Timișoara. E deja amenajată scena, căile de acces, am pregătit și câteva locuri de parcare și contăm pe prezența a aproximativ 1,000 de oameni. Este un concert unic în România, în cariera de piatră din zona Bocșa Izvor“.

Nu este singura acțiune culturală pregătită pentru bocșeni, a mai precizat edilul: „Acolo unde este Aleea cu Tei, de care dumneavoastră ați mai scris, amenajăm Insula paradisului. Acum 50 de ani acea zonă era denumită zona Paradisului, era acolo un restaurant, o insulă, această alee, iar în jurul insulei lumea se plimba cu bărcile, o zonă de agrement cu un aer la fel de ozonat ca cel de la Băile Herculane. Să nu uităm că Bocșa a fost în perioada interbelică stațiune climaterică tocmai datorită acestui aer ozonat și am avut chiar și un sanatoriu pentru bolile pulmonare“.

spot_img

„În 14 august vom dedeschide această zonă cu o seară pentru tineri, cu un DJ și cu un foc de artificii, iar în 15 august un sobor de preoți va sfinți această insulă chiar de Sărbătoarea Sfintei Marii. După ora 17, în aceeași zi vom continua cu acțiuni culturale. Una duintre ele va fi proiecția unor pelicule cinematografice pentru că în acea săptămână Bocșa va găzdui Festivalul de film în parcul Pescăruș, unde va fi prezent și bocșanul nostru regizorul Ioan Cărmăzan“.

„E posibil să avem și muzică folck precum și alte surprize pentru cei ce vor dori să petreacă câteva ore în aer curat. Alternăm manifestarile pentru tineret și pentru seniori pentru că Bocșa reclama lipsa acestora“ – a mai precizat primarul Pascu.

În paralel continuă verificările asupra constructorului și discuțiile cu societatea Aquacaraș pentru urgentarea lucrărilor începute la extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, se reamenajează spațiile verzi se achiziționează și se montează coșuri de gunoi, vor fi aduse și bănci pentru zona de blocuri, și se fac lucrări edilitare de strictă necesitate pentru bocșeni.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei