fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Noul inspector școlar general adjunct, Petru Belciu, vrea să reducă absenteismul și abandonul școlar din unitățile de învățământ cărășene!

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și-a mărit efectivul la nivelul conducerii și, din această săptămână, fostul directorul al Școlii Gimnaziale Petroșnița, Petru Belciu, a fost numit inspector școlar general adjunct.

Venind din mediul rural, noul inspector școlar general știe cu ce se confruntă aceste școli mici pentru care ISJ face eforturi deosebite să asigure accesul la educație al tuturor copiilor, în condițiile în care populația școlară în mediul rural este în descreștere.

Școala Gimnazială Petroșnița, alături de alte școli din județ, în anul 2022 a fost parte a programelor fie europene, prin PNRR, prin subcomponenta PNRAS, fie prin faptul că suntem cuprinși în programul pilot „Masa caldă”. Școala Gimnazială Petroșnița, prin grupul de lucru pe care l-am avut, a reușit ca în martie 2022 să fie o școală câștigătoare a unui grant de peste 100 de mii de euro cu TVA, prin Programul PNRAS. Acest program este un program ambițios, cu multe componente, care au ca principal scop reducerea absenteismului școlar, a abandonului școlar și realizarea unui scor mult mai bun la rezultatele evaluărilor naționale”, a susținut fostul director al școlii din Petroșnița, în cadrul unei conferințe de presă.

De menționat este faptul că programul PNRAS se adresează doar școlilor cu învățământ gimnazial și doar elevilor din învățământul gimnazial.

„La Școala Gimnazială Petroșnița avem trei grupe cu un număr de 30 de elevi pe care i-am inclus în grupul țintă, iar până astăzi, Școala Gimnazială Petroșnița a făcut plăți în valoare de 241 de mii de lei.

Am achiziționat pentru clasele din învățământul gimnazial tehnologie de ultimă generație, astfel că din luna ianuarie clasele noastre vor fi niște clase inteligente prin tablele interactive achiziționate împreună cu platformele educaționale și cu laptopuri pentru elevi și profesori.

De asemenea, am dotat clasele și cu mobilier școlar, astfel încât toate lucrurile să fie noi pentru acest program.

Programul are cursuri de perfecționare pentru digitalizare și optimizare a procesului educațional privind reducerea abandonului școlar, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Pe lângă programul pilot al ministerului și acest program PNRAS are o componentă de „Masă caldă” pentru elevi, astfel că elevii Școlii Gimnaziale Petroșnița beneficiază de două astfel de programe”, a mai declarat fostul director al școlii din Petroșnița, noul inspector școlar general adjunct.

După o prezentare a performanțelor ca director de școală, inspectorul Petru Belciu a vorbit și despre unul din obiectivele pe care le vizează odată cu venirea la Inspectorul Școlar Județean Caraș-Severin, și anume colaborarea cu școlile care au obținut grantul prin PNRAS, sprijinind mult mai mult aceste școli, astfel încât pentru unitățile de învățământ care au aplicat pentru acest program, el să fie o reușită.

Lorena POENARU

 

1 COMENTARIU

  1. Programul are cursuri de perfecționare pentru digitalizare și optimizare a procesului educațional privind reducerea abandonului școlar, atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

    Partea cu reducerea abandonului școlar pentru profesori sună destul de încurajator și pentru elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei