1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Nu vreți greieri și viermuși? Mâncați roșii… mov

O nouă roşie mov modificată genetic ar putea ajunge în curând pe pieţele americane. Fructul a primit aprobarea din partea USDA la începutul acestei luni. Leguma ar putea fi văzută în curând în magazinele alimentare din SUA, până anul viitor, după ce a primit recent aprobarea Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii.

Roșia mov, despre care oamenii de ştiinţă au spus că rezistă mai mult decât o roşie obişnuită şi este mai sănătoasă, „a fost modificat pentru a-i schimba culoarea şi a-i spori calitatea nutriţională”, a declarat USDA într-un comunicat de presă.

Acum, leguma trebuie să primească undă verde de la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente pentru a fi distribuită. Cu toate acestea, au existat critici care şi-au exprimat îngrijorarea că alimentele modificate genetic ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii.

spot_img

„Este foarte abstract și greu de înţeles”, a declarat Nathan Pumplin, directorul general al afacerii comerciale Norfolk, cu sediul în SUA. „Dar e o roşie mov – fie dacă alegi să o consumi sau nu”.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei