fbpx
21.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 aprilie 24

O certitudine: Reşiţa va avea un nou spital judeţean!

Din cauza vechimii de peste 50 de ani, cea mai mare unitate sanitară din județul Caraș-Severin, Spitalul Județean de Urgență, necesită pe de o parte foarte multe investiții pentru modernizare, inclusiv a infrastructurii, iar pe de altă parte vechimea sa îl transformă într-o adevărată bombă biologică în ceea privește infecțiile nozocomiale.

Acesta este și motivul pentru care edilul municipiului Reșița, Ioan Popa, a promis, având și sprijinul parlamentarilor PNL, un edificiu nou. Iată pe scurt derularea evenimentelor care vor conduce, conform promisiunilor liberalilor cărășeni, la ridicarea unui spital nou în municipiul Reșița:

– Echipa PNL Caraș-Severin își asumă construirea unui nou spital în județ, în anul 2022.
Primii pași sau trecerea de la fapte la vorbe.

– În decembrie 2022, președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela, împreună cu prim-vicepreședintele liberal și primar al Reșiței, Ioan Popa, alături de președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, însoțiți de o echipă de proiectanți mergeau la Strasbourg pentru a vedea un exemplu de bune practici medicale în Franța.

– Apoi, Guvernul României condus, la vremea aceea de către prim-ministrul Nicolae Ciucă, a adoptat o Ordonanță de Urgență ce stabilea criteriile de eligibilitate pentru investițiile prin Programul Operațional pentru Sănătate, în valoare de aproximativ 6 miliarde de euro.

– Proiectul a fost finalizat, iar până la finalul lunii septembrie va fi depusă cererea de finanțare.

– Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin, inițiatorii proiectului în valoare de peste 614 milioane, vor începe în primăvara 2024 lucrările pentru noua clădire a spitalului.

„Retragerea unor spitale de pe lista finanțărilor a fost cauzată de imaturitatea proiectelor, ceea ce la Reșița nu este cazul! A apărut în Monitorul Oficial regulamentul prin care se pot accesa finanțe pentru realizarea de noi spitale municipale, județene, am analizat-o împreună cu administratorul public al orașului, el este cel care se ocupă în detaliu de proiectul noului Spital Județean, evident, împreună cu colegii de la Consiliul Județean, Romeo Dunca și echipa lui. Proiectul este gata, avem autorizație de construcție, avem terenul, 12 hectare în zona Triaj și, cu ajutorul lui Dumnezeu, în primăvara anului viitor, în martie-aprilie, începem lucrările la noul spital județean,” precizează edilul Reșiței, Ioan Popa.

Noua clădire va avea subsol, parter și 5 etaje cu heliport. Capacitatea spitalului va fi de 500 de paturi. Unitatea medicală va beneficia de toată infrastructura necesară și de aparatură medicală de ultimă generație. Proiectul a beneficiat de colaborarea unor specialiști din Helsinki-Finlanda, țară cu unul dintre cele mai moderne sisteme medicale din lume.

Concluzia a fost trasă de senatorul PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela, cel care a susținut de la bun început acest proiect: „Alături de SMURD Caransebeș a MAI, această nouă investiție majoră din Banatul de Munte va salva multe vieți aflate în cumpăna destinului! DACĂ SALVEZI O VIAȚĂ… SALVEZI O LUME ÎNTREAGĂ!“, adaugă președintele PNL Caraș-Severin.

Dan AGACHE

6 COMENTARII

 1. Triumviratul politic preelectoral , în timp ce Județul Caras-Sevein este unul dintre cele mai sărace și subdezvoltate județe ale Romaniei. Capabilitățile economice fanion desființate, înlocuite de promisiuni electorale ,dezinformare
  supermarketuri și investitii fără plus valoare
  și manipulare de 33 de ani. Municipiul Reșița a ajuns pe mana unui individ, cu tupeu ambiții si orgoliile, care folosește banii publici pentru al demola pentru a implementa o investiție inutila ce se se va dovedi o povara pentru bugetul local în privința eficientei economice și a mentenantei.Pe toata întinderea șantierului întâlnești grupuri răzlețe de muncitori, care așteaptă soluții de la mințile luminate, printre care si edilul cu planuri și vise la ținuturi exotice.Bascalie diletanța iresponsabilitate.Spitalul o alta manipulare electorala, după alegerile fin 2024 pe locul stabilit pentru spital, te va întâmpina buruienile ,nepăsarea si nesimtirea politicienilor,imbuibati, cu acces nelimitate la banul public , politicieni indiferent de gașca politica, din care fac parte , care sunt blestemul neamului romanesc și al tarii.

 2. Domnilor, ma bag si eu in seama ca un fost resitean, plecat din oras de mai bine de 20 de ani, dar care mai revine din cand in cand cu drag pe meleagurile natale.

  De la revolutie incoace Resita a fost intr-un declin continuu sub toate administatiile. Nu s-a facut absolut nimic in bine ci doar in rau. Toate au decazut: companii locale, locatiile turistice (ma gandesc la Secu/Sura, Semenic), univesitatea, populatia etc. Singurele din zona care au progresat a fost Valiugul si zona Trei Ape si asta pt. influxul de capital de la timisoreni in special. Mai putin insa de cand a venit la carma orasului Nelu Popa, moment din care eu personal am inceput sa vad ca se mai si construieste, se repara, restaureaza, ca exista un progres si ca multe din lucrarile sale de amenajare a spatiului public sunt facut dupa standarde de calitate inalte astfel ca ma astept sa tina o vreme, cu tot cu prost-crescutii barbari din dotarea standard a orasului.

  Nu cred despre Nelu Popa ca este vreun sfintisor. Barfe umbla destule prin targ despre trecutul si prezantul sau, dar nici cei care au fost inainte nu erau. Si dintre toti, doar el a pus lucrurile in miscare. Stiu ca sunt si anumite lucruri controvesate facute sub conducerea lui, precum faptul ca se va circula pe o singura banda dupa terminarea lucrarilor de reamenajare a arterelor. Dar daca ma gandesc la cat de aerisita era Resita in copilaria mea, cu masini putine si cat de aglomerata a ajuns acum cu masini ca sa mearga poporu si la buda, fara sa se murdareasca pe talpi, prefer sincer mersul pe jos sau pe bicicleta din copilaria mea. Cu un transport in comun bine pus la punct, nu ar trebui sa fie nicio problema.

  Deci domnilor critici, mie imi pare ca dumnevoastra sunteti fie pe statul de plata al cuiva, fie sunteti prosti. Trist.

  • Prietene, există o vorbă și e sfântă,,Cine zice ăla este!”Rămâi unde ești și vezi-ți de treabă nu primim sfaturi de la neica nimeni propășiți pe nu știu unde și vin acum să se dea deștepți. Mai taie din ele dăle dreacu!

 3. „această nouă investiție majoră din Banatul de Munte va salva multe vieți”, adaugă președintele PNL Caraș-Severin.

  Iata deci, tovarăși (și camarazi) că nu sunt necesari medici pentru a salva vieți (viziunea țăranului de armeniș). Sunt la Szeged.
  Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei