fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

O lună în minus blochează Consiliul Județean

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin de la începutul acestei săptămâni s-a dovedit un fiasco. Și asta pentru că după părerea consilierilor PSD, execuția bugetară pentru anul 2023 nu a fost întocmită corect.

Noi am cerut de două ședințe execuția bugetară la 31 decembrie 2023, astfel încât să vedem ce votăm. Era pe ordinea de zi împărțirea excedentului și pe cale de consecință împărțirea bugetului atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru instituțiile subordonate, dar neaducând execuția bugetară corectă, ne-am retras de la vot.

Execuția bugetară primită este o prostie. Toată lumea știe că trimestrul 4 este până la 30 decembrie, iar noi am primit-o până la 30 noiembrie. Cred că în luna decembrie este ceva dubios și se vrea cuplarea ei cu trimestrul întâi al acestui an. Nu știu dacă e așa, dar văd că abnegația cu care nu se dorește completarea, înseamnă că ai ceva de ascuns acolo. Este foarte simplu: cum să votezi un excedent pe trimestrul 4 la 30 noiembrie? Adică decembrie nu mai există? Este aberant ceea ce se întâmplă”, a răbufnit consilierul PSD Ioan Crina în fața jurnaliștilor.

Acesta a mai afirmat că excedentul bugetar la 30 noiembrie era de numai 30 de milioane de lei, iar în decembrie, de peste 90 de milioane. „Deci este o diferență netă. E un haos total”, a mai spus Ioan Crina.

Ca urmare a acestei situații, consilierii PSD și aliații lor au părăsit sala de ședință, ședință care, din lipsă de cvorum, a fost suspendată, iar Consiliul Județean și instituțiile subordonate au rămas în continuare fără buget.

Citește si:  Uite bugetul, nu e bugetul! „Parcă suntem la alba-neagra” în Consiliul Județean Caraș-Severin!

Daniela TUDOR

 

 

2 COMENTARII

  1. ”…Este foarte simplu: cum să votezi un excedent pe trimestrul 4 la 30 noiembrie? Adică decembrie nu mai există? Este aberant ceea ce se întâmplă”, a răbufnit consilierul PSD Ioan Crina

    E deliberant (nu doar aberant).
    În apele tulburi se pescuiesc pești (și elicoptere) mari!
    Valabil și la execuții bugetare.

  2. Încă o ședință, încă o indemnizație de ședința în buzunarele consilierilor județeni, pe banii contribuabililor… Trai nenea că… Banu’ vineeeee…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei