fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

O pianistă din Japonia, în concert, la Bocșa! De ce a ales tocmai județul Caraș-Severin?

O tânără pianistă din Japonia a venit tocmai din Japonia ca să concerteze la Bocșa.

Natsumi Kuboyama s-a născut în 1992, în orașul Fukuoka, și a început să cânte la pian de la vârsta de 4 ani, cu ajutorul mamei. În 1998, a avut primul concert peste hotare, la Moscova, iar la 12 ani a susținut primul concert de caritate în Japonia, pentru strângerea de fonduri pentru Cernobîl, construirea unei școli pentru copii defavorizați din Peru și eliminarea minelor din Cambodgia. Pentru aceste activități de voluntariat a obținut distincția Violet Richardson. Anii au trecut, iar premiile nu au contenit să apară. În 2003 a câștigat premiul 1 la competitia Steinway din Paris, în 2007 – premiul publicului la competiția Japonia-România, prima ediție a acestui concurs din Japonia, în 2009 a câștigat premiul 2 la concursul Steinway de la Berlin, iar, în același an, a concertat și la New York.

În 2015, Natsumi a absolvit Universitatea Toho Gakuen, cea mai prestigioasă universitate de muzică din Tokyo, ca șefă de promoție, iar, drept recompensa pentru aceasta, a fost invitată să susțină un concert la Palatul Imperial din Tokyo. Primele CD-uri le-a înregistrat în ultimii doi ani.

Natsumi Kuboyama nu cântă pentru prima dată în România. În trecut a mai concertat la Filarmonica de stat din Târgu Mureș. Într-un interviu acordat Reper24, tânăra pianistă a explicat de ce a ales să cânte la Bocșa și care este impresia despre România.

Natsumi Kuboyama

Reper24: Cum ați ajuns să concertați la Bocșa?

Natsumi Kuboyama: Deși am mai concertat în țară până acum, este pentru prima oară când o fac la Bocșa, pentru că de aici este logodnicul meu.

Reper24: Ce știți despre România și ce impresie v-ați făcut până acum?

Natsumi Kuboyama: Am devenit interesată de România datorită muzicii. Cred că România este o țară foarte frumoasă, cu peisaje naturale minunate, iar oamenii sunt foarte amabili.

Reper24: Ce gen de muzică cântați de obicei? Puteți cânta și alte genuri?

Natsumi Kuboyama: Cânt doar muzică clasică, dar sigur că pot cânta și alte genuri muzicale, cum ar fi muzica din folclor sau jazz.

Reper24: Cu ce artist v-ar plăcea să concertați în viitor?

Natsumi Kuboyama: Mi-ar face mare plăcere ca în viitor să concertez cu profesorul meu, Philippe Giusiano.

Reper24: Aveți vreun sfat pentru cei tineri, care vor să înceapă să cânte la pian?

Natsumi Kuboyama: Cel mai important lucru atunci când cânți la pian este să îți dai voie să îți exprimi sentimentele prin muzică. Desigur este foarte important să înveți să și citești corect notele muzicale.

Reper24: Ce înseamnă pianul pentru dumnevoastră și de ce pianul și nu un alt instrument muzical?

Natsumi Kuboyama: Pianul este o parte din viața mea, însă am încercat și alte instrumente muzicale, cum ar fi vioara, dar nu este pentru mine. Pianul îți oferă mai multe posibilități de a cânta.

Reper24: Cum vă relaxați în afară de a cânta la pian?

Natsumi Kuboyama: Îmi place să călătoresc, să descopăr culturi noi, bineînțeles îmi place să merg la cumpărături și sa mă uit la filme în timpul liber.

Reper24: Aveți un proiect muzical mai special?

Natsumi Kuboyama: De la vârsta de 12 ani particip, în fiecare an, la concerte caritabile.

Reper24: Mulțumim și vă mai așteptăm în Caraș-Severin!

 

Andrei ARDELEAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei