fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Orașul Oțelu Roșu va avea o piață agroalimentară nou-nouță! Lucrările vor începe anul viitor!

Orașul Oțelu Roșu va avea o piață agroalimentară nou-nouță, anunță primarul Luca Mălăiescu. Clădirea va fi ridicată pe amplasamentul actualei piețe din zona centrală a orașului, care va fi pusă la pământ. Proiectul va fi finanțat din bani de la bugetul local, conform estimărilor inițiale costurile urmând să se ridice la până în patru milioane de lei.

Este un proiect în jurul căruia mă învârt de vreo 3 ani de zile. Nu am reușit să îl duc la îndeplinire până acum din cauza costurilor semnificative. Din păcate, nu am găsit o măsură care să finanțaze piețe agoalimentare pe fonduri europene sau guvermanentale și în cele din urmă am luat hotărârea să facem investiția cu banide la bugetul local.

Sper ca anul viitor să începem lucrările. Așteptăm acum să primim studiul de fezabilitate acolo unde se va afla și devizul de lucrări, dacă mă întrebați pe mine cred că valoarea proiectul este în jur de 3,5-4 milioane de lei.

Am luat hotărârea împreună cu proiectantul zilele trecute care va fi modelul pieței. A venit și mi-a prezentat trei variante, din care am ales una. După ce vom avea studiul de fezabilitate și vom știi costurile proiectului, vom face pasul următor, proiectul tehnic, după care vom demara procedurile de licitație”, a precizat pentru Reper 24, primarul Luca Mălăiescu.

 

 

Actuala piață agroalimentară situată în zona centrală a orașului, lângă Primărie, va fi demolată, urmând ca în locul acesteia să fie ridicată noua clădire care va aduce condiții moderne, atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători. De asemenea, va fi extins spațiul de parcare din apropierea clădirii.

Viitoarea piață agroalimentară aduce foarte multe lucruri noi: în primul rând va fi dotată cu instalație de climatizare pentru perioada de vară, cu instalație de încălzire pentru perioada de iarnă, ceea ce în piața actuală nu există. De asemenea, conform normelor și cerințelor pe care le avem de la piețele agro-alimentare noi, vor fi amenajate spații speciale pentru lactate și pentru produsele de carne, iar pe lângă mesele pentru produsele agricole, vom avea și spații comerciale, dacă nu mă înșel 11 astfel de spații.

Clădirea va avea aproximativ aceași suprafață ca piața veche, puțin mai mică și asta deoarece am dorit foarte mult să mai amenajăm câteva locuri de parcare. Vor fi 9 locuri de parcare în plus, deci în zona pieței cetățenii vor avea la dispoziție peste 40 de locuri de parcare”, a mai precizat primarul Luca Mălăiescu.

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

  1. Care e utilitatea acestei noi piețe ?
    Actuala piață e pe jumătate goală, iar cei care vând, preferă să stea afară în parcare, nu înăuntru.
    Probabil e o nouă investiție marca Luca: își ia fiecare partea, cetățenii tac și mergem mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei