28.7 C
Reșița
vineri, 17 septembrie 21

Oravița va avea o bibliotecă asemeni celei de la Cărturești

O nouă investiție menită să schimbe fața Oraviței este pe cale să prindă viață în orașul de pe Valea Carașului. Compania Națională de Investiții a scos la licitație lucrările de reabilitare și refuncționalizare a clădirii fostului cinematograf din oraș și transformarea lui în mediatecă.

Vrem să punem în valoare o clădire istorică așa cum Oravița mai are, o clădire cuprinsă în Ansamblul urban al orașului, pentru a reuși să creăm în acel loc o sală multifuncțională; o bibliotecă asemănătoare ca proiect cu cea din capitală, celebra librărie Cărturești“, a declarat pentru Reper24 edilul Dumitru Ursu.

spot_img

„Ne dorim să reușim reabilitarea și refuncționalizarea acestei clădiri a cinematografului, în vederea introducerii noii săli multifuncționale,  reabilitarea în circuitul public şi în cel turistic regional, naţional şi internaţional. Primăria Oravița dorește să fructifice posibilităţile de finanţare oferite de POR 2014-2020, AXA 13 SPRIJINIREA REGENERĂRII ORAȘELOR MICI ȘI MIJLOCII“, a mai declarat edilul.

În prezent clădirea fostului cinematograf se află în stare avansată de degradare  a acoperișului, pereților, instalației electrice și de alimentare cu apă, a spațiilor interioare cauzate de infiltrațiile de apă.

Noua sală multifuncțională va găzdui Biblioteca Orășenească, va avea spații de lectură, un cinematograf și va costa aproape 3 milioane de lei, bani de la Guvernul României prin Compania Națională de Investiții.

 

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei