fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Oțelu Roșu primește peste 1.000.000 de lei pentru insule ecologice

Administrația locală a orașului Oțelu Roșu a obținut încă o finanțare de peste un milion de lei, plus TVA, prin PNRR, pentru Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe și comune – Construirea de insule ecologice digitalizate.

„Este vorba de o finanțare de aproximativ 250 de mii de euro prin care dorim să instalăm în orașul Oțelu Roșu insule ecologice pentru colectarea de la populație a gunoiului menajer. Primele astfel de insule ecologice vor fi amplasate  în cartierele Constructorilor și Libertății, urmând ca până la finalizarea programului să avem 15 astfel de puncte de colectare în tot orașul“, a afirmat edilul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.

Accesul locuitorilor la aceste puncte de colectare se va face în mod digital, pe baza unor cartele ce vor fi distribuite abonaților. Prin această modalitate se speră eliminarea grămezilor inestetice de gunoi din apropierea imobilelor, iar persoanele ce nu sunt arondate unui punct de colectare nu le vor putea accesa.

Insulele de colectare ecologică a gunoiului vor avea și panouri fotovoltaice pentru alimentarea electrică, vor fi mult mai igienice decât cele actuale și vor fi dotate cu fotocelule de recunoaștere a cartelelor. Containerele se vor deschide automat fără ca cetățenii sa fie nevoiți să le deschidă manual.

Acestea vor deservi minimum 200 de apartamente (case), înglobând sisteme digitale ce vor comunica permanent cu unitățile administrative pe raza cărora se afla instalate, trimițând semnale despre nivelul de umplere, eventualele acte de vandalism și vor dispune de un sistem automat de curățare.

În cadrul acestei etape de finanțare alte 4 orașe din Caraș-Severin (Reșița, Bocșa, Moldova Nouă și Anina) mai primesc fonduri de peste 13 milioane de lei fără TVA, tot pentru implementarea proiectelor privind insulele ecologice.

 

Dan AGACHE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei