fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Drum de iad între Lupac și Dognecea

Se poate spune, fără a greși, că drumul dintre intersecția Lupacului spre Dognecea, trecând pe lângă deponeul ecologic, este „Drumul spre iad”. Dacă în trecut se mai făceau ceva lucrări de întreținere, acum drumul este aproape impracticabil. Gropile sunt atât de adânci și de multe, încât un autovehicul are toate șansele să rămână blocat acolo.

Sunt doar 5,9 km de drum pietruit care scurtează mult distanța dintre Dognecea și Reșița, locuitorii comunei nemaifiind obligați să ocolească prin Ocna de Fier și Bocșa pentru a ajunge la reședința de județ.

Despre această situație, primarul comunei Dognecea a afirmat că drumul este județean și el nu poate interveni pentru a-l repara sau măcar întreține.

În anii trecuți, când se mai transporta minereu de fier de la Ocna la Reșița, la întoarcere, camioanele aduceau pietriș, care era mai apoi folosit la astuparea gropilor și a denivelărilor – povesteau locuitorii din comună.

„Mai înainte se mai făceau vara lucrări de întreținere, se mai pietruiau, dar din 2020 nu s-a mai intervenit în niciun fel. Recent, la intervenția consilierului județean Ioan Crina s-au alocat bani pentru actualizarea studiului de fezabilitate și proiectării, dar nu și pentru lucrări”, spune Remus Rof.

„Și tronsonul dintre Dognecea și Calina (sat aparținător comunei) este în aceeași situație și noi aducem elevii zilnic de acolo la școala din comună și-i ducem înapoi. Astfel că mașinile necesită permanent reparații.

Ar fi o mană cerească pentru locuitori să facă doar 25-30 de minute până la Reșița, dar nu depinde de noi. Tot ce am putut face, am făcut. Adică am trimis adrese peste adrese, fără rezultat însă”, a mai precizat edilul comunei.

„Peisajul este de vis, dar eu nu mai calc pe aici”, a mărturisit, revoltat, un turist din Cluj care, neavertizat de starea drumului, a făcut imprudența să-l parcurgă cu automobilul. Drept consolare, acesta asculta „Road to hell”( Drumul spre iad) a lui Chris Rhea.

 

Citește si:  Vechiul dispensar din Dognecea, în haine noi

Daniela TUDOR

2 COMENTARII

 1. „Mai înainte se mai făceau vara lucrări de întreținere, se mai pietruiau, dar din 2020 nu s-a mai intervenit în niciun fel. …”
  Drept consolare, acesta asculta „Road to hell”( Drumul spre iad) a lui Chris Rhea.

  Normal!
  Este ”efectul” județean Dunca cu gropi de popă și pe drum (județean), efect previzibil după 2020, la alegerea acestuia (Dunca):
  „Dle Stika, nu vreți să vă dați demisia? Nu credeți că ar fi mai bine?”, l-a întrebat fără ocolișuri Romeo Dunca, … (8 Oct 2020)

  În consolare se poate asculta /aplica și ”Highway to Hell” sau ”Fire Your Guns” (de AC /DC)
  (…youtube.com/watch?v=BuSHlWVjDIM)

 2. Nici în comuna Dognecea nu E drumul mai bun se mai numește colt de rai și E colt de iad cred că așa ar trebui sa se numească drumul.din Dognecea spre oca de fier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei