1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

„Pe mine au reușit să mă salveze”! Mesajul de recunoștință al unei reșițence internată 18 zile cu coronavirus!

Iată că mai există și semnale pozitive venite din spitalele cărășene, nu doar povești de groază cu bolnavi uitați în saloane, medici ignoranți și medicamente lipsă sau imagini care terifiază o lume întreagă.

O reșițeancă infectată cu coronavirus la începutul lunii octombrie își spune povestea în paginile Reper24 cu intenția de a-și exprima recunoștința față de medicul care a tratat-o în cele 16 zile cât a stat internată la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Soțul femeii, infectat și el, a pierdut însă lupta cu nemilosul virus.

Femeia în vârstă de 69 de ani spune că a avut parte de toată atenția din partea personalului medical și îi este profund recunoscătoare dr. Rusanda-Rahela Constantin, medic specialist în cadrul secției de Boli Infecțioase.

spot_img

Personalul medical a fost foarte receptiv și m-au îngrijit și ziua și noaptea. Încă mă refac, dar soțul meu a murit acolo, nu l-au putut salva. Eu sunt cu 9 ani mai tânără decât soțul, pe mine au reușit să mă salveze. Soțul astăzi ar fi avut 78 de ani”, a declarat femeia pentru Reper24.

Rodica Gheran a precizat că după ce a stat 2 zile și jumătate la UPU, a fost trimisă la Secția de Boli Infecțioase a Staționarului 3, declarant Spital Covid, după ce s-a eliberat un pat unde putea fi găzduită ca pacientă.

Și cei de la UPU au fost grozavi și cei de la Salvare. Dacă știam ce personal avem în spital, de mult mă internam. Bine, mi se spunea că nu-i loc și că pentru a intra în spital trebuie să te duci la Urgențe!

Personalul de acolo e minunat! Doamna doctor Rahela Constantin este deosebită. Eu așa ceva nu am văzut! Așa un personal grozav! Îți ia temperatura, îți ia tensiunea, îți ia glicemia, te tratează, nu pot să vă spun cum! Mie, cum am diabet, mi s-a ridicat la 300 glicemia, îmi dădeau injecții cu insulină. Eu nu sunt pe insulină, dar acolo a trebuit să fac insulină!”, a mai spus Rodica Gheran.

Reșițeanca dezvăluie că i s-a făcut tratament intravenos cu „antibiotice” și „vitamine” și a avut nevoie de oxigen.

La Urgențe am avut oxigen, cred că de aceea pentru mine a fost o șansă! Soțului nu i-au pus, probabil știu ei de ce, dar mie mi-au pus oxigen din momentul în care am intrat la UPU și până în 16 octombrie, iar în 18 octombrie m-au externat.

Ce rău îmi pare că oamenii nu înțeleg! Eu am stat 3 zile acasă pentru că mi se părea că e bine, puțin nasul înfundat, temperatură, nu contează, ne tratăm acasă! Dacă nu ar fi stat 6 zile, mă gândesc că și soțul meu ar fi scăpat!!”, a declarat femeia pentru Reper24.

În concluzie, SJU Reșița are și medici cu vocație!

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei