fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Pericol! La Berzovia, pe DJ 572, se circulă cu autovehiculele pe un pod distrus în proporție de 70%!

 

Primarul Berzoviei îi solicită președintelui Dunca sprijin imediat pentru podul de pe DJ 572!

Problemele de infrastructură din județul Caraș-Severin par să nu țină cont de modul în care consilierii județeni zăbovesc de vreme lungă în luarea unei decizii privind bugetul alocat unităților administrativ teritoriale cărășene.

Situația podului calamitat de peste cursul de râu pe care localnicii îl numeau odată „Bârzava Veche“, legătură rutieră care face posibil transportul spre localitățile Vermeș și Ramna, dar și la terenurile agricole ale cetățenilor comunei, este una care ar trebui să-i îngrijoreze pe cei care au grijă de destinele drumurilor județene din Banatul de Munte.

Am fost să vedem cu ochii noștri modul în care se prezintă acest pod. Nu doar de la nivelul asfaltului, ci și de la bază, de pe ambele părți ale acestei construcții în stil arcadă, realizată din cărămidă. Într-o evaluare neprofesionistă, cu aproape jumătate de structură distrusă la bază, acest pod peste care trec zilnic autocamioane cu încărcături de zeci și zeci de tone se poate prăbuși în orice moment, fapt recunoscut de cei mai mulți dintre cei care circulă pe acest pod și pe care i-am surprins în dialogul nostru.

Situația este una recunoscută și de primarul comunei Berzovia, Mircea Serafin, cel care consideră că subiectul ar trebui să reprezinte o prioritate pentru decidenții Consiliului Județean Caraș-Severin, administratorii de drept ai podului de pe Drumul Județean 572.

„Eu am aici un pod care este pe jumătate distrus și peste care se circulă. Am sesizat de acum un an de zile autoritățile, pe Cod Roșu, au fost cei de la Comandamentul pentru Situații de Urgență, au fost experți din Consiliul Județean Caraș-Severin, de la Instituția Prefectului Caraș-Severin, de la Apele Române, eu personal am fost prezent la toate acțiunile acestora. S-a constatat că 70% din acest pod este distrus și trebuie refăcut de la 0! Adică trebuie demolat și făcut un pod nou!

Iată că după un an de zile, deși au fost bani primiți pentru calamități din luna august 2021, nu s-a făcut nimic. Pe această cale îi solicit sprijin urgent domnului președinte Romeo Dunca, pentru că nu putem asista nepăsători la o dramă, chiar sub ochii noștri! Noi nu putem interveni, pentru că DJ 572 este în administratea CJ-ului. E vorba de 2 milioane de lei care au venit din luna august, totuși putem să facem ceea ce trebuie făcut?“, se întreabă retoric primarul comunei Berzovia, Mircea Serafin.

Pentru reșițeni, mai repede spre Europa, prin Berzovia!

Edilul Berzoviei vorbește și despre porțiunea de drum din DJ 572, în lungime de aproape un kilometru, care traversează centrul localității și care, la fel, riscă să devină impracticabil în perioada următoare.

„Berzovia reprezintă un nod de legătură între Boșca, Măureni, Gătaia, Reșița iar pe DJ 572 s-ar putea ajunge pe aici pe cea mai scurtă variantă până la autostradă, prin Topolovăț, în doar 45 de minute.  Ar trebui să fie o necesitate de grad 0, de urgență maximă pentru conducerea Consiliului Județean. Mi s-a promis că se va reabilita această bucățică de drum, a și venit domnul Nedelea de la Drumuri Județene, din câte am înțeles, chiar dacă pe mine nu m-a contactat. Într-adevăr, eu nu eram în Primărie, dar puteam fi sunat. Mi s-a spus că trebuie studiu de fezabilitate, pentru că e complicat, proiect pentru că e un pod de siguranță. Și că s-a găsit o soluție de pietruire a unui drum de la Ramna și până la Bocșa. Eu am fost pe drumul acela, care a fost afectat de inundațiile din 2020, dar vă mărturisesc că am fost cu mașina mică și nu e un drum practicabil pentru transportul autovehiculelor prin această zonă“, a concluzionat primarul comunei Berzovia, Mircea Serafin, cel care așteaptă sprijinul urgent și necondiționat al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Am încercat să îl contactăm pe Romeo Dunca, cel care ne-a răspuns în legătură cu subiectul podului surpat și al drumului DJ 572: „cunoaștem situația, o avem în analiză și vom soluționa problemele de infrastructură cu care se confruntă cetățenii din Berzovia și cei care tranzitează această zonă“.

Evident, așteptăm transformarea analizelor, a dezideratelor și cifrelor de pe masa președintelui Dunca în planul de execuție a unui nou pod, unul solid și a unui tronson de drum – DJ 572 pe care cetățenii Berzoviei să circule în condiții normale. Dar ce mai e socotit normal acum, când ne-am îndeletnicit a trăi în vremuri total anormale?

Sergiu TABAN

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei