fbpx
11.7 C
Reșița
duminică, 03 martie 24

Peste 100 de milioane de lei pentru infrastructura rutieră din Oravița

Primăria Orașului Oravița a depus pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” nu mai puțin de 7 proiecte care au ca obiectiv principal îmbunătățirea infrastructurii stradale și rutiere a orașului, dar și a satelor aparținătoare.

Însumate, cele 7 proiecte au o valoare de peste 103 milioane lei, bani care vor fi investiți pentru modernizarea și reabilitarea a aproape 23 de kilometri de drumuri și străzi, atât în orașul Oravița, cât și în satele Răchitova și Brădișorul de Jos. De asemenea, cel mai mare proiect depus, care se ridică la 52 milioane de lei, presupune pe lângă modernizarea unor străzi, și amenajarea de parcări, trotuare și piste de biciclete.

„Toate aceste investiții vor contribui la creșterea confortului și calității vieții cetățenilor, pe lângă faptul că vor schimba total aspectul orașului, mai ales în zona veche, pentru care au fost elaborate două proiecte care presupun modernizarea unui număr de 14 străzi“, a declarat pentru Reper24, edilul Oraviței, Dumitru Ursu.

Proiectele depuse spre finanțare sunt: Modernizare străzi oraș Oravița – 10,6 milioane lei – 4,8 km; Reabilitare drumuri, străzi urbane – 16 milioane lei – 5,4 km; Reabilitare infrastructură stradală oraș Oravița și sate aparținătoare – 9,5 milioane lei – 3,4 km; Reabilitare infrastructură stradală Răchitova și Brădișorul de Jos – 2 milioane lei – 1 km.

De asemenea, au fost depuse spre finanțare prin acest program și: Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră 7 străzi – Zona veche – 6,8 milioane lei – 2,1 km; Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră 7 străzi – Zona veche – 6,3 milioane lei – 1,5 km, respectiv Reabilitare și modernizare străzi, alei, parcări, trotuare și pieste de biciclete – 52 milioane lei – 4,2 km.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei