fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Peste 30 de școli din Caraș-Severin, înscrise în PNRAS! „Județul a reușit să fie primul pe țară!”

În șirul preocupărilor Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin din anul școlar 2022-2023 se numără și demersurile făcute pentru modernizarea infrastructurii școlare. În acest sens, instituția a accesat absolut toate proiectele de finanțare europene, inclusiv prin PNRR și prin POCU.

Prin POCU, în județul Caraș-Severin derulăm două proiecte în colaborare cu ISJ Mehedinți și cu ONG-urile de profil, pe partea de risc de abandon, pentru a preveni abandonul școlar, și în care noi avem implicați peste 600 de elevi înscriși la programul „A doua șansă”.  Aceștia vor fi beneficiari și a unor stimulente financiare, a unor programe de sprijin în acest sens pentru a finaliza cursurile și pentru a fi școlarizați.

Dar și prin PNRAS care are o paletă mult mai largă de abordare a infrastructurii școlare, precum și a pregătirii remediale prin activități de sprijin și prin programe de formare profesională, care sunt adresate atât cadrelor didactice, cât și elevilor”, a declarat Carina Pristavu, inspector școlar general.

În acest program sunt înscrise și sunt eligibile, iar în prezent în implementare, un număr de 33 de școli din județul Caraș-Severn, iar pentru anul bugetar 2022, pe partea de finanțare, județul Caraș-Severin a reușit să fie primul pe țară în execuția bugetară la nivelul acestui program, cu un procent de 99,9%.

Școlile au fost dotate cu echipamente de ultimă generație în ceea ce privește tehnologia informațiilor și comunicațiilor, echipamente ce vor fi folosite în procesul educațional.

Lorena POENARU

Articolul precedentÎnfiorătoarele drumuri cărășene
Articolul următorS o m a ţ i e

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei