În șirul preocupărilor Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin din anul școlar 2022-2023 se numără și demersurile făcute pentru modernizarea infrastructurii școlare. În acest sens, instituția a accesat absolut toate proiectele de finanțare europene, inclusiv prin PNRR și prin POCU.
„Prin POCU, în județul Caraș-Severin derulăm două proiecte în colaborare cu ISJ Mehedinți și cu ONG-urile de profil, pe partea de risc de abandon, pentru a preveni abandonul școlar, și în care noi avem implicați peste 600 de elevi înscriși la programul „A doua șansă”. Aceștia vor fi beneficiari și a unor stimulente financiare, a unor programe de sprijin în acest sens pentru a finaliza cursurile și pentru a fi școlarizați.
Dar și prin PNRAS care are o paletă mult mai largă de abordare a infrastructurii școlare, precum și a pregătirii remediale prin activități de sprijin și prin programe de formare profesională, care sunt adresate atât cadrelor didactice, cât și elevilor”, a declarat Carina Pristavu, inspector școlar general.
În acest program sunt înscrise și sunt eligibile, iar în prezent în implementare, un număr de 33 de școli din județul Caraș-Severn, iar pentru anul bugetar 2022, pe partea de finanțare, județul Caraș-Severin a reușit să fie primul pe țară în execuția bugetară la nivelul acestui program, cu un procent de 99,9%.
Școlile au fost dotate cu echipamente de ultimă generație în ceea ce privește tehnologia informațiilor și comunicațiilor, echipamente ce vor fi folosite în procesul educațional.
Lorena POENARU