16.2 C
Reșița
vineri, 18 aprilie 25

Peste 50 de dascăli s-au reunit la Doclin în cadrul Cercului Pedagogic al învățătorilor

În după-amiaza zilei de vineri, dăscălimea de la ciclul primar din Bocșa și satele din zonă, peste 50 de persoane, s-au întâlnit la Doclin, în cadrul Cercului Pedagogic al învățătorilor. A fost prima întâlnire de acest gen din anul acesta, în zonă.

Tema Cercului a fost „Modele de bune practici în dezvoltarea competențelor de comunicare ale elevilor din învățământul primar. Strategii didactice utilizate în stimularea lecturii”.

Școala desemnată să găzduiască evenimentul a fost Școala Gimnazială Tirol.

Datorită numărului mare de participanți, locația aleasă pentru desfășurarea acțiunii a fost Căminul Cultural din Doclin. Cu această ocazie, Primăria comunei Doclin a inaugurat clădirea, recent renovată și modernizată.

Și de această dată, viceprimarul Corina-Loredana Oancea a arătat că poate îmbina cu dragoste, dăruire și pricepere atribuțiile pe care le presupun atât funcția de viceprimar, cât și calitatea de dascăl, precizând  despre ambele că le iubește în egală măsură.

Buna colaborare și implicare a tuturor învățătorilor din comuna Doclin (Doclin, Tirol, Biniș) a făcut ca evenimentul să se bucure de un real succes.

Deși ne aflăm în era tehnologiei, în care copiii adoră tehnica și gadget-urile, inimoșii dascăli din zona Bocșa s-au reunit să-și împărtășească din experiențele lor și, prin măiestria de care mereu au dat dovadă, dar și mânați de dăruirea pentru această meserie, încearcă să rămână mereu ancorați în actualitate.

De la acest eveniment, toată lumea a plecat mai bogată, atât informațional, cât și emoțional”, a precizat, de această dată în calitate de dascăl, viceprimarul comunei, Corina Oancea.

La invitația învățătoarelor au răspuns prezent și: inspectorul școlar general Carina-Lavinia Pristavu, inspectorul școlar general adjunct Petru Belciu și inspectorul școlar pentru Învățământul Primar Manuela Terciu, omul care de o bună bucată de timp îndrumă și coordonează cu mult profesionalism activitatea învățătorilor din județul Caraș-Severin.

Prezența domniilor lor a dat plus valoare evenimenului. Aceștia au vorbit despre importanța pregătirii permanente a dascălilor, despre rolul pe care aceștia îl au în viața copiilor, dar și în dezvoltarea societății. De asemenea, au prezentat programele și măsurile guvernamentale și europene a căror sesiuni urmează, în curând, a fi deschise, ce proiecte pot fi accesate și ce beneficii poate avea școala prin obținerea de fonduri, ca urmare a accesării programelor respective, beneficii care mereu au în centru copiii prin oferirea pentru aceștia a unui învățământ de calitate, la standarde înalte.

Pe de altă parte, întâlnirea cu inspectorii generali a trezit și nostalgii, având în vedere că ambii, la bază, sunt învățători”, a mai precizat Corina Oancea, viceprimarul comunei Doclin.

În cadrul întâlnirii au avut loc și două momente artistice, unul interpretat de un grup de elevi de la Școala Primară Biniș, iar cel de-al doilea l-a avut ca protagonist pe Dimitrie Acea, poet în grai bănățean din Doclin.

Se pare că această întrunire a atins și o latură emoțională, dascălii întâlnindu-se într-un număr atât de mare pentru prima dată după perioada de pandemie, situație ce a generat nostalgia revederii.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei