fbpx
6.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Plouă cu proiecte la Măureni! „Începem anul în forță”, anunță primarul Filimon!

Milioane de euro vor lua anul acesta drumul comunei Măureni, unde sunt în implementare sau pe punctul de a începe o serie de proiecte derulate pe bani europeni, dar și guvernamentali. De menționat, însă, că nu lipsesc nici investițiile de la bugetul local. Cetățenii din Măureni și Șoșdea se pot aștepta, deci, la un an plin, cu șantiere și lucrări la tot pasul.

Ce a pregătit mai exact, administrația Filimon pentru anul 2024? În primul și în primul rând, cum era și de așteptat, de altfel, vor continua proiectele începute anul trecut și care au intrat în stand-by pe perioada iernii. Printre ele, proiectul de asfaltare a străzilor din comună și realizare de rigole și podețe, un proiect în valoare de 16 milioane de lei implementat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Până în prezent, s-au realizat cam 70% din lucrări, iar primarul Brian Filimon speră ca proiectul să fie finalizat cel târziu în vara acestui an. Tot la capitolul proiecte începute în 2023 și continuate anul acesta sunt ridicarea unei grădinițe noi la Măureni (un proiect de 2 milioane de lei, derulat prin Compania Națională de Investiții) și amenajarea unui parc ultramodern în Șoșdea, un proiect finanțat cu bani de la bugetul local.

Anul acesta vor demara și lucrările la creșa de la Măureni, un proiect de trei milioane de lei, derulat tot prin CNI, care a dat deja ordinul de începere a lucrărilor. Constructor este o firmă din București, care are în palmares lucrări importante, cum ar fi cele derulate la stadioanele Ghencea și Giulești din capitală. În perioada următoare, se așteaptă și ordinul de începere a lucrărilor pentru sala de sport din Măureni. În plus, au fost depuse la licitație proiectele de mărire a capacității stației de apă din comună și de realizare a platformei de deșeuri cu aport voluntar și urmează să fie scoasă la licitație și realizarea de piste de biciclete în Măureni și Șoșdea.

Așa cum i-am învățat pe cetățenii din Măureni și Șoșdea, începem anul cu forțe proaspete și motivați. Continuăm lucrările pe șantierele care au fost începute în 2023 și sperăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să le finalizăm cât mai repede. Bineînțeles, așteptăm să înceapă și proiectele noi. Este vorba de lucrări foarte importante pentru localitățile noastre, pentru comunitatea noastră și automat pentru oameni, care sunt la punctul de a începe. Vorbesc strict pe ce am semnat, am licitat și am aflat deja constructorul și bineînțeles o parte din lucrări și din obiective vor fi scoase sau sunt deja în procedura de licitație.

Pe scurt, pot să spun că spre bucuria cetățenilor, localitățile Măureni și Șoșdea vor fi, din nou, în plin șantier așa cum am învățat oamenii de opt ani. Sperăm ca la finalul anului, ca și la finalul anului trecut și cel al anilor trecuți, să ne bucurăm de realizări frumoase, benefice și istorice în localitățile noastre”, a precizat primarul Brian Filimon.

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei